Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: H εφορία βγήκε παγανιά..Αναστάτωση από το πρωί σε παραλιακά μαγαζιά, από Ρίο έως Σελιανίτικα

Αχαΐα: H εφορία βγήκε παγανιά..Αναστάτωσ...

Οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αφορούν κυρίως μαγαζιά που είναι πιστωτικά στον ΦΠΑ

Κλιμάκια της εφορίας έχουν «σαρώσει» από το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2016 μαγαζιά εστίασης και αναψυχής κατά μήκος της παραλιακής ζώνης από το Ρίο έως τα Σελιανίτικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι πιστωτικές στον ΦΠΑ και οι οποίες δεν πληρώνουν και χρωστούν.

Το ζητούμενο των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια είναι φυσικά να δουν αν τηρείται η νομιμότητα και αν κόβονται οι αποδείξεις για τις παραγγελίες των πελατών, ωστόσο οι εφοριακοί ως απώτερο στόχο τους έχουν να ελέγξουν και να δουν για ποιο λόγο, κάποια από αυτά τα μαγαζιά παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πιστωτικά στον ΦΠΑ διότι αυτό σημαίνει χαμένα έσοδα για το κράτος.

Όπως είναι φυσικό, η έφοδος των κλιμακίων ελέγχων αν και είναι κάτι αναμενόμενο εν μέσω μάλιστα της καλοκαιρινής, τουριστικής σαιζόν, έχει προξενήσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του thebest.gr, αναστάτωση στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από την παραλία του Ρίου, Ακταίον και συνεχίζονται σε Ψαθόπυργο, Ροδινή, Λόγγο και Σελιανίτικα ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και πιο πέρα έως το Διακοπτό και Ακράτα.

Το κλίμα που επικρατεί, όπως προείπαμε είναι αναστάτωσης και φόβου μιας και τα πρόστιμα βάσει της νέας εγκυκλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι μεγάλα ωστόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι γεγονός πως προσπαθούν μέσα στο δύσκολο οικονομικό τοπίο των καιρών μας να είναι και νόμιμοι και να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και προιόντα.

Πάντως όπως ακούστηκε, οι έλεγχοι σε κάποια από τα καταστήματα έγιναν κατόπιν καταγγελιών που υπήρξαν.

Δυτική Ελλάδα: Στο στόχαστρο αστυνομίας και εφορίας τα πανηγύρια- Άρχισαν ήδη οι έφοδοι και οι συλλήψεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις