Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Στάσου στο ύψος σου" - Μία πρωτότυπη και αστεία Γαλλική κομεντί με τον Ζαν Ντιζαρντέν

"Στάσου στο ύψος σου" - Μία πρ...

Ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στην Αθήνα και πιθανόν να έρθει και στην Πάτρα

Τελικά είναι ο έρωτας τυφλός; Αυτό αναρωτιέται η Γαλλική κομεντί «Un Homme a’ la hauteur – Στάσου στο ύψος σου» του Λοράν Τιράρ που ήδη βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες από την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 σε διανομή της εταιρείας Odeon και ενδεχομένως να έρθει για προβολή αργότερα και στην Πάτρα.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ για τον «Αρτίστα» Ζαν Ντιζαρντέν και η Βιρζινί Εφιρά. Η νέα αυτή ρομαντική κομεντί φιλοδοξεί να μας κάνει να αμφισβητήσουμε όλα τα στερεότυπα για την αγάπη με την πρώτη ματιά, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η Ντιάν είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πετυχημένη δικηγόρος και γοητευτικός χαρακτήρας. Έχει μόλις βάλει τέλος σε έναν γάμο στον οποίο ήταν δυστυχισμένη και είναι πια ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της.  Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Ντιάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ονόματι Αλεξάντρ, ο οποίος έχει βρει το χαμένο της κινητό. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε…

Η βασική ιδέα της ιστορίας γεννήθηκε το 2012 στην Αργεντινή, όπου έναν χρόνο αργότερα ο σκηνοθέτης Μάρκος Καρνεβάλε παρουσίασε το «Corazón de León», μια ρομαντική κομεντί για έναν έρωτα που ανατρέπει την ζωή μιας νέας γυναίκας. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας έκανε την παραγωγό Βανέσα Βαν Ζίλεν να αγοράσει τα δικαιώματα της ιστορίας για να προετοιμάσει την γαλλική της εκδοχή.

Όταν προσέγγισε τον σκηνοθέτη Λοράν Τιράρ, εκείνος αρχικά πίστεψε ότι θα αρνηθεί την πρόταση. «Είχα ένα άλλο πρότζεκτ στο μυαλό μου, αλλά όταν είδα την ταινία την επόμενη μέρα, με καταγοήτευσε. Είχε μια δύναμη, μια τόλμη, κάτι το αναπάντεχο. Είδα τις συναισθηματικές δυνατότητες της κωμωδίας και του ερωτικού στοιχείου και, παρόλο που τα μελοδραματικά στοιχεία δεν μου ταίριαζαν πολύ, αποφάσισα να πω ναι στην πρόκληση να προσαρμόσω την ιστορία στην ευρωπαϊκή αισθητική. Υπήρχε αρκετό άγχος γιατί όχι μόνο υπήρχε ήδη μια ταινία για την ιστορία αυτή, αλλά ήταν και μια πολύ καλή ταινία», τόνισε ο σκηνοθέτης.

Όταν άρχισε το σενάριο, ο Τιράρ άντλησε έμπνευση από τις αγαπημένες του ταινίες, αυτές του Φρανκ Κάπρα. «Κι εκείνος φλέρταρε με το παραμύθι και είχε μια καλοσυνάτη οπτική για τους ανθρώπους. Δεν έδινε έμφαση στην κακία, αλλά στην ανθρωπιά. Αλλά νιώθω ότι στην ταινία μου υπάρχει και κάτι από το “Pretty Woman” -από την άποψη του μοντέρνου παραμυθιού- αλλά και λίγο από το “Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς”, ως προς την κωμωδία που προκύπτει στις ρομαντικές στιγμές».

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Μασσαλία, αφού, όπως εξηγεί ο Τιράρ, έψαχνε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. «Δεν ήθελα να τοποθετήσω την ιστορία σε μια μητρόπολη όπως το Παρίσι ή το Λονδίνο, γιατί εκεί βλέπεις κάθε είδους ανθρώπους οπότε ακόμη κι ένας τόσο κοντός άνδρας δεν θα τραβούσε την προσοχή. Χρειαζόμασταν μια μεγάλη πόλη με πολύ ήλιο και η Μασσαλία ήταν ιδανική επιλογή, έχει έναν ρομαντισμό και ιδιαίτερο χαρακτήρα που ήταν απολύτως αναζωογονητικά».

Όταν ολοκληρώθηκε η προσαρμογή του σεναρίου, η παραγωγή το έστειλε στον βραβευμένο με Όσκαρ, Γάλλο σταρ Ζαν Ντιζαρντέν, ο οποίος και δέχθηκε μέσα σε 24 ώρες.

«Ήθελα να κατευθύνω τον Ζαν σε μια πιο “μαζεμένη” ερμηνεία, πιο νηφάλια και συναισθηματική, όχι σαν τις πιο εξόφθαλμα κωμικές στιγμές της καριέρας του. Ευτυχώς το ένστικτό του είναι αλάνθαστο και συνεννοηθήκαμε άψογα»», είπε ο Τιράρ.

«Κανονικά αυτού του είδους η κωμωδία δεν είναι του στιλ μου», τόνισε με τη σειρά του ο Ντιζαρντέν προσθέτοντας πως «ωστόσο μου δημιουργήθηκε η περιέργεια για το πώς θα μπορούσα να παίξω έναν τέτοιο ρόλο, που μάλιστα ήταν τόσο καλογραμμένος. Ήξερα από την αρχή ότι δεν έπρεπε να παίξω τον ρόλο υπερβολικά κωμικά, δεν είναι ούτε εξυπνάκιας ούτε χιουμορίστας. Στο δικό του μυαλό δεν είναι κοντός, είναι ένας άνδρας σαν όλους τους άλλους, που έχει μια καλή ζωή, αλλά φυσικά συναντά προβλήματα λόγω του ύψους του.

Ο ντουμπλέρ μου, ο Μπρις, μου μίλησε για τα προβλήματα που φέρνει το γεγονός ότι είναι τόσο διαφορετικός. Αλλά ο χαρακτήρας μου δεν παραπονιέται, ούτε μένει σε αυτό. Είναι οπτιμιστής, περήφανος και δυνατός. Η  ταινία μιλά για όλους όσοι έχουν κόμπλεξ, όλων των ειδών τα κόμπλεξ».

Για την όσο πιο πιστευτή παρουσίαση της διαφοράς ύψους του ζευγαριού, επιστρατεύθηκαν διάφορα τρυκ και εφέ. Εκτός του Ζαν Ντιζαρντέν και της Βιρζινί Εφιρά παίζουν οι Σεντρίκ Καν, Στεφανί Παπανιάν, Σεντάρ Ντομπόι, Εντμόντ Φρανσί, Μανοέλ Γκαγιάρ και Μπρουνό Γκομιλά.

Διάρκεια φιλμ: 98 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture