Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουξεμβούργο - Λεχαινά με δύο σκούτερ και ένα βαν!!! Μια διαδρομή 2.700 χιλιομέτρων για τα παιδιά του Ιδρύματος-κολαστήριου που συγκλόνισε την Ευρώπη

Λουξεμβούργο - Λεχαινά με δύο σκούτερ κα...

Ο Σερζ, ο Κέβιν, η Μανόν και η Σουζάν στο πλάι του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Η υπόθεση του Ιδρύματος ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είχε συγκλονίσει προκαλώντας πανευρωπαϊκό σάλο πριν κάποια χρόνια, με τις εικόνες παιδιών δεμένων στα κρεββάτια, τις άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες, την χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε υγιή νεαρά άτομα, τους θανάτους και τις καταδίκες (Συγκλονίζουν ακόμα την κοινή γνώμη οι εικόνες από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών). Μια ομάδα νέων από τα Λεχαινά και το εξωτερικό, που εργάσθηκε το 2011 για ένα εξάμηνο στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και απέκτησε στενούς δεσμούς με τα παιδιά-τροφίμους του ιδρύματος βιώνοντας από κοντά τις συνθήκες ζωής τους, έθεσε ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των φιλοξενούμενων στο ΚΕΠΕΠ μέσω της οργάνωσης Charity Challenge Luxemburg.

Η πρωτοβουλία εθελοντών Charity Challenge Luxemburg δημιουργήθηκε το 2013 από μια ομάδα εθελοντών από το Λουξεμβούργο. Mε την αρωγή  της ΜΚΟ Hand an Hand στηρίζουν ανθρωπιστικούς σκοπούς. Από τον Δεκέμβριο του 2014, μετά το ρεπορτάζ του BBC για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, μέχρι σήμερα, διοργάνωσαν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουν πόρους.

Τέσσερα παιδιά ξεκίνησαν από το Λουξεμβούργο και κατευθύνονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Λεχαινά. Με δύο σκούτερ και ένα βάν, o Σερζ, ο Κέβιν, η Μανόν και η Σουζάν, διανύουν 2.700χλμ για να επισκεφτούν το ίδρυμα και να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά στο πρόγραμμα αποιδρυματοποίησης που έχει ξεκινήσει.

Η ομάδα βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου και αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδος να βρίσκεται στα Λεχαινά.

Πανευρωπαϊκές αντιδράσεις για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών- Δεν πιστεύουν τις δεσμεύσεις Λοβέρδου οι Ευρωπαίοι

 

"Κόλαφος" ο Συνήγορος του Πολίτη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις