Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κανονικούς ρυθμούς η καθαριότητα του Πύργου

Σε κανονικούς ρυθμούς η καθαριότητα του Πύργου

Ηλεία

Σε κανονικούς ρυθμούς, μπαίνει σιγά-σιγά ο δήμος του Πύργου, ύστερα από τον προγραμματισμό που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία Καθαριότητας, για την αποκομιδή των παλαιών απορριμμάτων τόσο στα όρια της πόλης του Πύργου, όσο και στις τοπικές κοινότητες που πλέον επεκτείνεται η αποκομιδή.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διονύσης Μπέλτσος, στάθηκε για ακόμα μια φορά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία Καθαριότητας, όσον αφορά την τοποθέτηση τωνκάδων απορριμμάτων σε γειτονιές – καθώς υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολίτες – ενώ αποκάλυψε πως ήδη ξεκίνησε η επιβολή προστίμων σε όσους στο εξής θα μετακινούν τους κάδους από τις θέσεις που τοποθετούνται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπέλτσος, με την καθημερινή αποκομιδή η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με τέσσερα απορριμματοφόρα να ξεκινούν από τις 5 το πρωί, μαζεύοντας τα σκουπίδια από τους κάδους της πόλης του Πύργου ενώ ήδη λειτουργεί και το ειδικό μηχάνημα «σκούπα» που καθαρίζονται τα πεζοδρόμια.

Επίσης ο αντιδήμαρχος, τόνισε πως καθημερινά θα υπάρχει και απογευματινό δρομολόγιο ενός απορριμματοφόρου καθώς, στην πόλη του Πύργου υπάρχουν μέχρι στιγμής λίγοι κάδοι οι οποίοι ενώ το πρωί καθαρίζονται το μεσημέρι είναι πάλι γεμάτοι.

Ωστόσο, σε εκείνο που στάθηκε ο κ. Μπέλτσος, είναι στις διαμαρτυρίες που δέχθηκαν πρόσφατα τα συνεργεία καθαριότητας όταν προσπάθησαν να τοποθετήσουν κάδους στην περιοχή της Δεξαμενής.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πύργο άρα θα πρέπει και οι πολίτες του Πύργου να δεχθούν πως κάπου θα πρέπει να υπάρχουν κάδοι. Πήγαμε στην Δεξαμενή, έγινε χαμός, βάλαμε τρεις κάδους, πήγαν ορισμένοι πονηροί, τους χαρακτηρίζω εγώ – είναι οι έξυπνοι της πόλης του Πύργου – οι σκληροί της πόλης του Πύργου – οι οποίοι τους κάδους τους βάζουν σε ένα σημείο λες και στο σπίτι εκείνο οι άνθρωποι που ζουν είναι χαζοί και αυτοί είναι οι πονηροί. Εκεί λοιπόν ακούστηκε πως στο Λονδίνο οι κάδοι είναι με καπάκι επάνω. Δεν διαφωνώ, αλλά μην πάμε από τη μια άκρη στην άλλη. Γιατί στο Λονδίνο ο ρυπαίνων πληρώνει, γιατί στο Λονδίνο αν κουνήσουν τον κάδο μισό μέτρο πέφτει 100 λίρες πρόστιμο, γιατί στο Λονδίνο δεν πετάνε τις σακούλες από τα παράθυρα των αυτοκινήτων. Όπως είμαστε εδώ στον Πύργο. Και ήδη υπέγραψα το πρώτο πρόστιμο σε άνθρωπο που μετακίνησε τον κάδο το οποίο είναι 100 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα κι ο δήμαρχος να έλθει να μου το πει να το διαγράψω ενώ έχουμε ετοιμάσει άλλα τρία πρόστιμα ορισμένων ανθρώπων πονηρών οι οποίοι τις σακούλες τους εκεί στο γήπεδο του Κατακόλου, κατεβαίνουν – ξέρουμε ποιοι είναι – και τις πετάνε έτσι», ανέφερε ο κ. Μπέλτσος.

Καθαρός ο Πύργος στο 95%

Όπως εξήγησε ο κ. Μπέλτσος, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Πύργου, αυτή τη στιγμή είναι καθαρό, με το ποσοστό της αποκομιδής των παλαιών απορριμμάτων να φτάνει στο 95% περίπου. Χθες τα συνεργεία καθαριότητας βρίσκονταν στην περιοχή του Τραγανού και στην τοπική κοινότητα Αμπελώνα ενώ σήμερα, η αποκομιδή θα επεκταθεί και στις τοπικές κοινότητες Βαρβάσαινας, Παλαιοβαρβάσαινας, Λαστεΐκων κλπ.

«Υπάρχει πρόγραμμα. Όλοι έχουμε πανηγύρια, όλοι γιορτάζουν οι προστάτες μας, αλλά δεν μπορώ να στέλνω τα κοντέινερ μία από εδώ και μία από εκεί. Πρέπει να καθαρίσει η μία περιοχή, να βάλουμε κάδους και μετά να προχωράμε στην άλλη περιοχή. Όπως το κάναμε και στο Λαμπέτι που γίνεται τρεις φορές αποκομιδή και στον Άγιο Γεώργιο το ίδιο. Στο Κατάκολο παρότι δεν θέλουν τους κάδους πάλι εκεί κάνουμε καθημερινή αποκομιδή. Η πόλη θα μπει σε σειρά. Θεωρώ ότι σε 25 ημέρες μέσα θα έχει καθαρισθεί το 80% του Καλλικρατικού δήμου Πύργου και θα έχουν φύγει τα σκουπίδια από το Στάδιο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα και σε αυτό στηρίζομαι.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις