Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Αιτωλοακαρνάνες ψωνίζουν στην Πάτρα και βγαίνουν κερδισμένοι με προσφορές κι εκπτώσεις- Προβληματισμός στο Αγρίνιο

Οι Αιτωλοακαρνάνες ψωνίζουν στην Πάτρα κ...

Πρωτοβουλια του Εμπορικού Συλλόγου της αχαϊκης πρωτεύουσας

Σε μια κίνηση «ματ» προχώρησε προ ημερών, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με τον κλάδο Εστίασης και Αναψυχής Ναυπάκτου εκμεταλλευόμενος την αναπροσαρμογή της οικονομικής πολιτικής της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για την διέλευση το Σαββατοκύριακο! Πιο συγκεκριμένα, όσοι Αιτωλοακαρνάνες καταναλωτές επιδεικνύουν την κάρτα διέλευσης «Μαζί» στα καταστήματα της Πάτρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν επιπλέον έκπτωση έως 15% ή αφαίρεση του αντιτίμου της γέφυρας ή κάποια άλλη προσφορά!

Η συνεργασία των δύο πόλεων, φαίνεται να έχει αποδέκτες και εκτός των «τειχών» τους, δεδομένου πως τα καταστήματα του Αγρινίου ως γνωστόν τα Σάββατα για δύο μήνες το καλοκαίρι (Ιούλιο – Αύγουστο) παραμένουν κλειστά. Παράλληλα, τα κλειστά καταστήματα τα Σάββατα προκαλούν έντονα παράπονα από και στους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής Αγρινίου, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, ζημιώνονται άμεσα. Το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μερίδα πολιτών διαμαρτύρεται για τα κλειστά καταστήματα τα Σάββατα ή αλλιώς σιωπηλά επιλέγει να ψωνίσει σε άλλα αστικά κέντρα, είναι κακοί οιωνοί για την τοπική οικονομία.

Αρκετοί πολίτες εξέφρασαν την άποψή τους επί του θέματος, «γέρνοντας» την ζυγαριά άμεσα ή εμμέσως πλην σαφώς, πως αποτελεί λάθος πολιτική για το Αγρίνιο να έχει τα καταστήματά του κλειστά το Σάββατο, ακόμη και αν η δουλειά έχει μειωθεί κατακόρυφα σε σύγκριση με άλλες εποχές. Επίσης, σχολίασαν και την κίνηση των καταστημάτων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, με πρωτοβουλία Φορέων της Πάτρας και της Ναυπακτίας, γίνεται μία προσπάθεια να ενισχυθεί  η επισκεψιμότητα της περιοχής, υποστηρίζοντας την προσφορά της «ΓΕΦΥΡΑΣ», με την οποία δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με επιστροφή για Ι.Χ. επιβατικά οχήματα στην τιμή των 13,60 ευρώ μέσα σε 10 ώρες, με την κάρτα «ΜΑΖΙ». Η προσφορά θα ισχύει για κάθε Σαββατοκύριακο από 18/6/2016 έως 10/9/2016. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να στηρίξουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, θα πρέπει να μας ενημερώσουν άμεσα για τις προσφορές και τα κίνητρα  που προτίθενται να δώσουν στους καταναλωτές με την επίδειξη της κάρτας «ΜΑΖΙ» ή του εισιτηρίου. Για παράδειγμα:

-Για αγορές άνω των 100 ευρώ μπορεί να αφαιρείται το κόστος διέλευσης της γέφυρας (13,60 ευρώ)
Να εξασφαλίζουν άλλου είδους προσφορές και ειδικές τιμές στους πελάτες τους

-Για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα εξασφαλιστεί η ανάλογη προβολή μέσω υποστηρικτικού και προωθητικού υλικού της ανωτέρω καμπάνιας (διανομή φυλλαδίων, προώθηση μέσω social media, παραγωγή application ενημέρωσης και κατεύθυνσης κοινού κ.ά), χωρίς άλλη δική σας οικονομική επιβάρυνση. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε mail στο [email protected] με την ένδειξη «Για την πρωτοβουλία το Καλοκαίρι μας θέλει Μαζί»  με τα στοιχεία της εταιρείας σας και τον τρόπο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

Αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα για να συμπεριληφθείτε στο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό. Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας. Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, θα είναι αρωγός και πρωτοπόρος σε κάθε αναπτυξιακή ενέργεια».

Εκτός των άλλων, το κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα, δημιουργούν στο Αγρίνιο εικόνες ερήμωσης, ωθώντας παράλληλα το τοπικό καταναλωτικό κοινό, σε αγορές (έστω και περιορισμένες) στην Πάτρα και άλλα αστικά κέντρα, συνδυάζοντας ένα διήμερο απόδρασης. Εξάλλου, η πόλη μας δεν στηρίζεται στον τουρισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ανά τη χώρα αντίστοιχη απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα, έχουν λάβει οι εμπορικοί σύλλογοι των Τρικάλων και της Λάρισας.

 

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις