Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη στο Άνω Καστρίτσι «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη στο Άνω Καστρ...

Προηγήθηκαν δράσεις στην Κρήνη, στο Κεφαλόβρυσο και στο Πολύεδρο

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 στο Άνω Καστρίτσι «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» που διοργανώνει το Πολύεδρο. Στις 7 το απόγευμα το κουβάρι με τα παραμύθια θα ξετυλίξουν ντόπιοι αφηγητές κάτοικοι του Καστριτσίου, μαζί με μικρούς και μεγάλους φίλους για να μας μεταφέρουν με αγάπη, φαντασία και όνειρα σε ένα κόσμο μαγικό!

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα ζωντανέψουμε όλοι μαζί στη Νερομάνα Άνω Καστριτσίου, αγαπημένα παραμύθια, μύθους και ιστορίες. Μαζί θα είναι οι αφηγήτριες Κονδυλία Θεοδωροπούλου και Γεωργία Καρκάνη.

Μέσα στη φύση θα γίνει ένα δημιουργικό παιχνίδι εμπνευσμένο από μύθους και παραμύθια. Με υλικά από το περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν φυσικά όργανα, θα τραγουδήσουν  και θα διασκεδάσουν απολαμβάνοντας τη φύση σε μια ακόμα… Νερομάνα της περιοχής.

Στις 8.30 το βράδυ στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού, θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία ;» με την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου. Είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο, βασισμένο σε γνωστές ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι.

Θα ακολουθήσει στις 9.30 το βράδυ η Τελετή λήξης της Γιορτής των παραμυθιών με μουσικές και παραδοσιακά κεράσματα.

Οι εκδηλώσεις να θυμίσουμε πως ξεκίνησαν στην όμορφη, καταπράσινη Κρήνη. Έγιναν στην πλατεία του χωριού, σε γραφικά μονοπάτια, στη ρεματιά της Νερομάνας, στο Κεφαλόβρυσο και στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη.

Οι συναντήσεις έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας των παραδοσιακών παραμυθιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο, τη γνωριμία και προσέγγιση των νεότερων με τη ζωή και τις εμπειρίες προηγούμενων γενεών, αλλά και την επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Και φέτος λοιπόν, «τα παραμύθια της Νερομάνας» αγκαλιάζουν την πόλη και μας θυμίζουν πόσο εύκολα και απλά μπορούμε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε!

*Τις φωτογραφίες έχει τραβήξει η Λητώ-Ηλιάννα Καπέλλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture