Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από πού ξεκίνησε η φωτιά στα Άνω Μποζαΐτικα - Εμπρησμό δείχνουν τα δεδομένα

Πάτρα: Από πού ξεκίνησε η φωτιά στα Άνω ...

Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο

Παρέμεναν μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δυνάμεις της πυροσβεστικής, στον Προφήτη Ηλία , στα Άνω Μποζαΐτικα, όπου χθες βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά,για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ξεκίνησε από χωράφι, στο οποίο υπήρχαν σκουπίδια και μπάζα, ενώ κοντά στο σημείο είχε ξαναπιάσει φωτιά, το 2010.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως πληροφορείται το thebest.gr η πυρκαγιά πρκλήθηκε από εμπρησμό και πιθανότατα από εμπρησμό από πρόθεση, ωστόσο η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

Πάτρα: Κρανίου τόπος μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Άνω Μποζαΐτικα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ στα καμμένα

Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και με ενισχύσεις από ΒΙΠΕ , Μεσολόγγι, Αίγιο , Ναύπακτο κ.α. κατάφερε να κυκλώσει τη φωτιά και να την αντιμετωπίσει άμεσα, δεδομένου ότι οι συνθήκες θα ευνοούσαν την επέκτασή της.

Από τη μια ο αέρας, ο οποίος στη συνέχεια μειώθηκε και από την άλλη το σκοτάδι που δεν επέτρεπε τη ρίψη νερού από αέρος, ενώ και η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη, καθώς στην περιοχή, οι αγροτικοί δρόμοι δεν είναι πάρα πολλοί, όπως αναφέρεται.

Η φωτιά έκαψε συνολικά γύρω στα 40 στρέμμματα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και συγκεκριμένα:10 στρέμματα δασικής έκτασης, 15 χορτολιβαδικής και 15 γεωργικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα:Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία στα Άνω Μποζαϊτικα- Έκαψε 40 στρέμματα - Έως το κέντρο της πόλης η μυρωδιά- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις