Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία: Τρεις επιθέσεις σε ένα εικοσιτετράωρο - Πώς φτάσαμε στο σημείο να γίνει η φρίκη καθημερινότητα

ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γαλλία: Τρεις επιθέσεις σε...

Την τελευταία εβδομάδα η φρίκη δεν έχει τέλος

Δεν έχει προηγούμενο η συχνότητα των επιθέσεων (τρομοκρατικών και μη) που συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες την Ευρώπη και όχι μόνο. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε καταρχάς το μακελειό στο Οχάιο των ΗΠΑ (Nέο μακελειό στις ΗΠΑ! Δύο νεκροί και 17 δέχτηκαν πυροβολισμούς, σε κλαμπ) καθώς και τον βομβιστή αυτοκτονίας στη Γερμανία (Γερμανία: Ανατινάχτηκε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους).

Τα ξημερώματα ήρθε η επίθεση στην Ιαπωνία (Σοκ: Νέο μακελείο αυτή τη φορά στην Ιαπωνία - 19 νεκροί σε ίδρυμα με ειδικές ανάγκες από άνδρα με μαχαίρι).

Ακολούθησε γύρω στις 12 το μεσημέρι το τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών στην Γαλλία με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό ενός ιερέα εντός του Ναού (Νέο σοκ στη Γαλλία: Αποκεφάλισαν τον ιερέα μέσα σε ναό της Βόρειας Νορμανδίας-Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη).

Και πριν λίγα λεπτά οι πληροφορίες αναφέρουν νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Γερμανία. (Χαμός και στην Γερμανία-Πυροβολισμοί σε Νοσοκομείο).

Κι όλα αυτά μόλις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, γιατί αν ανατρέξουμε στην τελευταία εβδομάδα η φρίκη δεν έχει τέλος, με τελευταίο το μακελειό στο Μόναχο. Δεν είναι όμως μόνο οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι το γεγονός ότι η λογική της τυφλής επίθεσης γίνεται "πρότυπο" λειτουργώντας ως παράδειγμα για εν δυνάμει απελπισμένους, παράφρονες, βίαιους, οπλισμένους πολίτες που δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Και είναι κυρίως το ότι η μετάλλαξη της Ευρώπης των Εθνών, του διαφωτισμού και των αθρώπινων δικαιωμάτων, στην Ευρώπη της λιτότητας, της ακροδεξιάς, των τραπεζιτών και των κλεστών συνόρων, πάει πακέτο με μια νέα καθημερινότητα που τα τρομοκρατικά χτυπήματα και η κάθε μορφή βίαιης επίθεσης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις