Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο σοκ στη Γαλλία: Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα σε ναό της Βόρειας Νορμανδίας-Αυτός είναι ο ιερέας-ΒΙΝΤΕΟ

Νέο σοκ στη Γαλλία: Οι τζιχαντιστές ανέλ...

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο σημείο της τραγωδίας

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15.27 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Τζιχαντιζτές φέρεται να αλαλαμβάνουν επισήμως την ευθύνη για τη σφαγή τυο ιερέα στον Ναό.

Νέο σοκ στη Γαλλία με την ομηρία σε εκκλησία στη βόρεια Νορμανδία να καταλήγει σε λουτρό αίματος, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποκεφαλιστηκε ο ιερέας του ναού.

Ο φόβος της τρομοκρατίας επέστρεψε καθώς οι καταληψίες φαίνεται να συνδέονται με φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι στιγμής.

Πρόκειται για δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι "εξουδετερώθηκαν", δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.

Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ενα tweet κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το δίκτυο αυτό αλλά και διεθνή μέσα που το επικαλούνται, είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ήδη κατευθύνεται στο σημείο της τραγωδίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το οποίο ακόμη αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο άντρες οπλισμένοι με μαχαίρια κρατούν ομήρους σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αστυνομίας, την οποία επικαλείται το Reuters. Πληροφορίες μιλούν για 4 με 6 ομήρους μέσα στον ναό.

Την περιοχή Saint-Étienne-du-Rouvray, όπου σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία οι οπλισμένοι με μαχαίρια δράστες κράτησαν ομήρους τουλάχιστον δύο καλόγριες και αρκετούς πιστούς, ενώ γίνεται λόγος και για απαγωγή ιερέα της ενορίας.

Ήδη η περιοχή όπου βρίσκεται ο ναός έχει αποκλειστεί από την τοπική αστυνομία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σπεύδουν στο σημείο ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις