Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Pokemon και στο..νεκροταφείο!Χαρτογραφήσαμε τα κεντρικά Pokestops της Πάτρας - Το παιχνίδι έχει ενισχύσει τζίρους

Pokemon και στο..νεκροταφείο!Χαρτογραφήσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κυρίως οι καφετέριες είδαν οικονομικά οφέλη

Σαν να πρόκειται για ένα MATRIX γύρω μας όπου υπάρχουν ταμπέλες (Pokestops), αρένες μάχης (Gyms) και πολλά πολλά διάσπαρτα pokemon τα οποία περιφέρονται μέσα στην πόλη και κρύβονται στο γρασίδι, στη θάλασσα και όχι μόνο, η φρενίτιδα του Pokemon Go έχει κατακλύσει και την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι fun της νέας μόδας που στηρίζεται στο παιχνίδι για smartphones, είναι πολλοί και κάθε μορφωτικού και ηλικιακού επιπέδου. Και τα οφέλη είναι πολλά και για πολλούς.

Τα κέρδη από την ενασχόληση με τα pokemon, γέλιο με τους φίλους, ανταγωνισμός και έξοδος από το σπίτι και την καθιστική ζωή. Επικοινωνία και πολλές πολλές ιστορίες. Αυτά για εκείνους που παίζουν. Γιατί είναι κι εκείνοι που απολαμβάνουν τα θετικά του παιχνιδιού χωρίς να παίζουν. Είναι κυρίως οι καφετέριες (κυρίως take away) που βλέπουν τους πιτσιρικάδες και όχι μόνο, να κυκλοφορούν και να περιφέρονται σε περιοχές που πριν μπορεί και να μην είχαν κανένα ιδιαίτερο εμπορικό ενδαιφέρον.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στην Τριών Συμμάχων βρίσκει κανείς 3 Pokestops (τα αγαπημένα μέρη των παικτών. Άλλο ένα στον σταθμό του ΟΣΕ, αλλά και στο τέρμα, στο μώλο της Αγ. Νικολάου. Από την Οθωνος Αμαλίας κιόλας και στο ύψος της Αράτου βρίσκει κανείς δύο pokestops, κοντά κοντά και έξω από το ξενοδοχείο Αστηρ.

Άλλα δύο σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται στην Καθολική εκκλησία και στην Ευαγγελίστρια. Στην πλατεία Γεωργίου και στα δύο συντριβάνια. Στην πλατεία Όλγας, έξω από τον Αγ Διονύσιο αλλά και στο ύψος της Αθηνών.

Στο θεατράκι της μαρίνας βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή pokestops. Δεκάδες παίκτες συγκεντρώνονται και εκεί κάθε στιγμή.

Ένα επίσης από τα αγαπημένα σημεία ενδιαφέροντος των παικτών είναι το... Α νεκροταφείο της Πάτρας. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ΜΕΣΑ στο νεκροταφείο βρίσκονται τουλάχιστον 4 βάσεις pokestops και μάλιστα πολύ κοντά η μια στην άλλη. Δεκάδες πατρινοί πηγαίνουν καθημερινά στο νεκροταφείο και όχι για να ανάψουν το καντήλι κάποιου αποβιόσαντα συγγενή.

Ολόκληρη η Ηρώων Πολυτεχνείου είναι η χαρά του παίκτη pokemon go. Είναι γεμάτη pokestops ανά τακτα διαστήματα και πολλά pokemon πετάγονται από το πουθενά μπροστά σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ GYMS - ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ

Ένα από τα πλέον δημοφιλή gyms είναι αυτό της πλατείας Όλγας. Επίσης εκείνο της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά και του αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας, το οποίο το παιχνίδι έχει κάνει.. γυμναστήριο!

Πατρινοί εργαζόμενοι κυρίως σε καφετέριες μας λένε πως διαπιστωμένα βλέπουν μεγαλύτερη κίνηση στις επιχειρήσεις τους. "Δεν μιλάμε για εντυπωσιακούς αριθμούς, αλλά για μια καλύτερη κίνηση στα καταστήματά μας. Κυρίως καφέ αγοράζουν, κάποια αναψυκτικά, τσιγάρα και διάφορα σνακ για τον δρόμο" είπαν στο thebest.gr, ένας εργαζόμενος σε καφετέρια και μια ακόμη εργαζόμενη σε περίπτερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις