Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη και άνοδος της Εθνικής Νέων στην Α' κατηγορία του Πανευρωπαϊκού

Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη και άνοδος της Εθνι...

Η Εθνική επικράτησε στον μικρό τελικό της Κροατίας με 73-67

Η Εθνική Νέων κόντρα στην Κροατία επέστρεψε από το -15 του πρώτου ημιχρόνου και με ένα τρομερό τρίτο δεκάλεπτο γύρισε το ματς, πήρε τη νίκη με 73-67. Πέτυχε τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α' κατηγορία.

Για ένα ημίχρονο, όλα πήγαιναν χάλια. Μετά την ανάπαυλα όμως, όλα ήταν διαφορετικά. Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε από το -15 (41-26) του ημιχρόνου μέσα σε ένα δεκάλεπτο, έφερε τα πάνω κάτω στην γ' περίοδο, πήρε το προβάδισμα (49-58 στο 30') το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους και κερδίζοντας την Κροατία (73-67) πήρε την άνοδο στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν απογοητευτικό στο α' ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε 5/18 δίποντα και 4/17 τρίποντα, αδυνατώντας να παρουσιαστεί στοιχειωδώς ανταγωνιστικό απέναντι στη "χρβάτσκα" που έβλεπε τον Λόβρο Μάτζαλιν να κάνει... όργια στο παρκέ.

Ο 19χρονος φόργουορντ της Κροατίας είχε 20 πόντους και 7 ριμπάουντ στο πρώτο μισό, έκανε σμπαράλια την ελληνική άμυνα, αλλά ήταν αδύνατο να τα κάνει όλα μόνος του.

Κάτι που αποδείχθηκε στο γ' δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του... κατέρρευσε! Ή, αλλιώς, όταν η Ελλάδα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Με τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, με 6/7 τρίποντα και τους Βασίλη Τολιόπουλο - Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αλλάζουν άρδην τον ρυθμό του αγώνα, ήρθαν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-26, 49-58, 67-73.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάπουστα 2, Φιλίποβιτς 4, Μαϊτσουνιτς 3 (1), Μπάτζιμ 12 (2), Κάρασιτς 7 (1), Πέρκοβιτς, Βουϊτσεβιτς 6, Μίκσιτς 3 (1), Μάτζαλιν 30 (1 τρίπ., 14 ριμπ.).

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 17 (5), Κώττας 5, Κόνιαρης 8 (2), Τσαλμπούρης 5, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 16 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Δίπλαρος 2, Μουράτος 6, Λούντζης 2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Ήττα σοκ για την Εθνική νέων από την Ισλανδία-Ακόμα μια ευκαιρία ανόδου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports