Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ήττα σοκ για την Εθνική νέων από την Ισλανδία-Ακόμα μια ευκαιρία ανόδου

Μπάσκετ: Ήττα σοκ για την Εθνική νέων απ...

Η εθνική ομάδα ηττήθηκε με 70-67 στον ημιτελικό και αντιμετωπίζει την Κροατία για την άνοδο

Ήττα-σοκ με 70-67 από την Ισλανδία γνώρισε η Εθνική Νέων, με αποτέλεσμα να παίξει στο μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού U20. Θέλει νίκη κόντρα στην Κροατία για να ανέβει στην Α' Κατηγορία!

Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα από την μαχητική Ισλανδία με 70-67, μη καταφέρνοντας να εκδηλώσει επίθεση στα τελευταία 4'' όταν και είχε την κατοχή και έμεινε εκτός τελικού.

Όμως, θα διεκδικήσει την πρόκριση στην πρώτη κατηγορία στον μικρό τελικό κόντρα στην Κροατία, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/7, 18:45). Εφόσον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικρατήσει, αυτόματα θα εξασφαλίσει και την άνοδο.

Έκανε την "ζημιά" ο Κάρι Γιόνσον, ο οποίος ήταν ο MVP της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους και 5/10 τρίποντα. Από την Εθνική ξεχώρισε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος είχε 14 πόντους, αλλά με 6/15 σουτ εντός παιδιάς, ενώ ευστόχησε σε μόλις 1/4 βολές στα τελευταία λεπτά, συν οκτώ λάθη, έντεκα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Παράλληλα, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για την ισοφάριση και στην τελευταία επίθεση, στα 4'' πριν την λήξη, έκανε λάθος πάσα, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να μην μπορέσει να εκτελέσει από τα 6,75μ. για την ισοφάριση.

Οι Ισλανδοί επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και με σερί 9-0 προηγήθηκαν με 11-7. Με τα τρίποντα των Λούντζη και Δίπλαρου η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ (16-15), αλλά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους αντιπάλους να έχουν τον έλεγχο και διαφορά έξι πόντων (21-15).

Οι διεθνείς μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και με καλή άμυνα κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο +5 (37-32), ενώ σε κάποια στιγμή ξέφυγαν και με οκτώ πόντους (35-27). Με κορυφαίο τον Κάρι Γιόνσον η Ισλανδία βρήκε πάλι ρυθμό κι «έχτισε» προβάδισμα επτά πόντων (48-41 στο 27’), για να κλείσει η τρίτη περίοδος με τους αντιπάλους μας στο 51-49.

Το τρίποντο του Δίπλαρου έβαλε μπροστά την Εθνική στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (52-51), αλλά ο Γιόνσον ήταν σε μεγάλη βραδιά.

Ο Χαραλαμπόπουλος είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την Ελλάδα, αλλά αστόχησε 6’’ πριν από το τέλος, ο Πάλσον ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και μετά το λάθος των διεθνών στην επίθεση των τεσσάρων δευτερολέπτων οι Ισλανδοί πήραν τη μεγάλη νίκη και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 32-37, 51-49, 70-67

Ισλανδία (Στέφανσον): Χέρμανσον, Γένσον, Γκούντμουντσον 11 (1), Μπίργκισον 10, Πάλσον 10 (3), Στέφανσον, Γιόνσον 29 (5), Βίγκνισον, Άγκουστσον, Φρίντρικσον, Γκίλφασον, Χλίνασον 10.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11 (3), Κώττας 9, Κόνιαρης, Τσαλμπούρης 2, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 14, Δίπλαρος 10 (2), Μουράτος 2, Λούντζης 11 (3), Αντετοκούνμπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Τελικός ανόδου για την Εθνική νέων με την Ισλανδία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports