Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη o Έλληνας που σκοτώθηκε στην επίθεση του Μονάχου – Θυσιάστηκε για να σώσει την αδελφή του - Ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα

Mουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη o Έλλην...

Ειλικρινή λύπη για τους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, μουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη και συγκεκριμένα από το χωριό Άρατος της Ροδόπης, είναι ο Έλληνας που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 18χρονου ιρανο-γερμανός που αιματοκύλησε, χθες το απόγευμα το Μόναχο, όπως μεταδίδει το cnn.gr.

Σύμφωνα με το περιοδικό Azinlikca ο Νταιτσίκ ήταν γεννημένος το 1999 και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρει η Τelegraph με τη μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά του μανιακού δολοφόνου, για να σώσει την αδελφή του από τα πυρά του μακελάρη.

Η Telegraph τον αποκαλεί ήρωα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 18χρονος είχε πάει στο Μόναχο από την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του έπαθε καρδιακή προσβολή μόλις πληροφορήθηκε την τύχη του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους των νεκρών της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter και υπογραμμίζει ότι "η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη".

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στις δύο αναρτήσεις του:

"Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μάς δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μας στους οικείους του καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων".

Ειλικρινή λύπη για τους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας θα κάνουν ότι είναι δυνατό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια.

«Όλοι μας θρηνούμε [και το λέω αυτό για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης- ενώ η καρδιά μας είναι βαριά, γι' αυτούς που δε θα επιστρέψουν ποτέ στις οικογένειες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο της αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου καθώς και έξω από τον σταθμό του μετρό, συντετριμμένοι  πολίτες αφήνουν λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη.

Για μεμονωμένο δράστη σε κατάσταση αμόκ κάνει λόγο η Αστυνομία του Μονάχου, αναφερόμενη στον 18χρονο Ιρανογερμανό, που σκόρπισε τον θάνατο στο εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia», στο Μόναχο.

Πρόκειται για «κλασικό δράστη αμόκ» δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εξηγώντας ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος μελετούσε «με μεγάλη ένταση» ανάλογες περιπτώσεις αμόκ και μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ασφάλειας για να μην κυκλοφορεί κανείς κανονικά στο Μόναχο.

Ο 18χρονος μακελάρης ήταν θαυμαστής του 17χρονου ο οποίος το 2009 είχε σκοτώσει 15 άτομα στο σχολείο του στο Βινεντέν της Στουτγκάρδης σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία, καθώς οι γονείς του ήρθαν από το Ιράν τη δεκαετία του ’90, περνούσε πολλές ώρες παίζοντας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή παιχνίδια που είχαν σχέση με μάχες, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα και στο σχολείο του.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τα προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα, τα περισσότερα είναι ηλικίας 15 – 21 ετών, ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα 45 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι Μονάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε προηγηθεί δεν υπήρχαν κανενός είδους ενδείξεις για θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα για την πράξη του 18χρονου Ιρανογερμανού Nτάβιντ Σ.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ, υποστηρικτές του ISIS υπονοούσαν στα social media ότι η πράξη του νεαρού είχε θρησκευτικά κίνητρα, κάτι που διαψεύδεται από τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις