Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόναχο: 10 νεκροί και 16 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο – Ολα δείχνουν και έναν έλληνα μεταξύ των θυμάτων - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μόναχο: 10 νεκροί και 16 τραυματίες μετά...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Ενας Ελληνας φαίνεται να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 9 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 18χρονος μακελάρης τους Μονάχου, πριν βάλει τέρμα στη ζωή του.

Την είδηση γνωστοποίησε στην ελληνίδα Γενική Πρόεξενο Μοχάχου η Γερμανική Αστυνομία, όπως ανέφερε στο twitter και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Παππάς:

Σύμφωνα με την Telegraph πρόκειται για ένα θύμα τουρκικής καταγωγής, το οποίο έφτασε στο Μόναχο μέσω Ελλάδας. Οι πληροφορίες για Έλληνα νεκρό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Ένας Έλληνας φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των θυμάτων του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για μία ακόμη φορά η Ευρώπη ζει έναν εφιάλτη. Ένας άνδρας 18 ετών σκόρπισε το θάνατο στο Μόναχο, "παίρνοντας" εννέα ζωές, πριν τελικά αφαιρέσει και τη δική του.

Παρά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για πολλούς δράστες, ο ένοπλος ήταν μόνος του, η αστυνομία τον αναγνώρισε ως έναν 18χρονο με γερμανική και ιρανική υπηκοότητα.

Στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της χθεσινοβραδινής αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου εστιάζονται τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου, η οποία ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει επισήμως απαντήσει αν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» ή για «κατάσταση αμόκ ενός μεμονωμένου ατόμου».

08.45 Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το αιματοκύλισμα στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, οι νεκροί είναι εννέα, ενώ ο αριθμός ανέρχεται στους δέκα, αν συνοπολογίσει κανείς και τον αυτόχειρα που θεωρείται από την αστυνομία ως ο δράστης.

Επίσης, για «προσεκτική λήξη συναγερμού» κάνει λόγο η αστυνομία του Μονάχου σε ανάρτησή της στο Twitter και επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή της επίθεσης έχει βρεθεί το πτώμα άνδρα που αυτοκτόνησε.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να πρόκειται για τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, έδρασε μόνος του.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκυεής το Μόναχο μετά από την επίθεση δραστών σε εμπορικό κέντρο της πόλης, οι οποίοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά πολιτών. Εννέα είναι οι νεκροί (ελέγχεται εάν βρίσκεται μεταξύ τους ένας εκ των δραστών), σύμφωνα με την αστυνομία.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται παντού στην πόλη, η πόλη βρίσκεται υπό αποκλεισμό με ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς και τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους.

Κατά πληροφορίες αρκετοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για πιθανολογούμενη υπόθεση τρομοκρατίας.

23.35: Οχτώ νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης στο Μόναχο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

23.26: Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης  Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη Πέτερ Σόοφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

23.10: Η αστυνομία του Μονάχου ανακοινώνει ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός, σύμφωνα με τη Le Monde, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

22.57: Εκκενώθηκε το Εμπορικό Κέντρο Olympia, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μονάχου. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι νεκροί ως τώρα είναι έξι και ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι άγνωστος.

Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό, ενώ ακυρώθηκαν και όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους.

22.51: Ένα νέο βίντεο αναρτήθηκε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι Γερμανοί αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα υποχρεώνουν τους πολίτες να πέσουν στο έδαφος.

22.44: Υπό διερεύνηση πιθανή σύνδεση με το αιματηρό χτύπημα του Μπρέιβικ στις 22 Ιουλίου 2011

 

22.32: Επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας: Οι τρεις δράστες βρίσκονται στον περιοχή του Μονάχου

20.22: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ένας από τους δράστες φέρεται να αυτοκτόνησε.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Μόναχο

 

22.09: Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο Μόναχο για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia». Πριν από λίγο η Αστυνομία της Βαυαρίας, με ανάρτησή της στο Twitter, μετέδωσε τα εξής:

«Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο «Olympia» και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο.

Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.

Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι δράστες φέρονται να φώναζαν κατά την ώρα των επιθέσεων, φώναζαν ότι είναι Γερμανοί και βωμολοχούσαν εναντίον των ξένων.

21.31: Υποψίες ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση εκφράζει η αστυνομία του Μονάχου. Ημιαυτόματα όπλα έφεραν οι δράστες της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

21.24: Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση στο κέντρο της πόλης. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ανακαλούνται οι άδειες όλων των γιατρών του Μονάχου.

Όλα δείχνουν ότι υπήρξαν τρεις επιθέσεις από ενόπλους, σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.

21.20: Δείτε βίντεο από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και των δραστών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο:

21.07: Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι.

Η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι είναι τρεις οι δράστες σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης.

 

21.03: deutsche welle: «Συγκεκριμένα η τοπική εφημερίδα Abendzeitung του Μονάχου κάνει λόγο για έως και 15 νεκρούς»

20.57: Προς το παρών δεν γνωρίζουμε που είναι οι δράστες της επίθεσης, λέει η αστυνομία του Μονάχου, η οποία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος και να αποφεύγουν τα δημόσια μέρη.

Τουλάχιστον δυο οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως μεταδίδει το Sky News αυτόπτης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε και δεύτερο επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στη στάση του Μετρό.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τρεις νεκροί από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πληροφορίες και για δεύτερη επίθεση με πυροβολισμούς εκτός του εμπορικού κέντρου. Η αστυνομία κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς. Αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία του Μονάχου πιστεύει ότι ο δράστης είναι περισσότεροι από ένας.

Υπάρχουν άνθρωποι εντός του πολυκαταστήματος. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μεταβαίνουν στην περιοχή

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Αυτή την ώρα εκατοντάδες αστυνομικοί αναζητούν τον ή τους δράστες της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Ο χώρος γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί και ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο.

Μετά την επίθεση έχει απαγορευτεί κάθε κυκλοφορία στο Μετρό της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες υπήρξαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί και υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, στη συνοικία Μόοζαχ εκκενώθηκε και η αστυνομία της περιοχής διεξάγει εκτεταμένη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος διαφεύγει.

Η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει απαγορευθεί από την αστυνομία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Για τουλάχιστον 15 νεκρούς κάνουν λόγω τα διεθνή ΜΜΕ, μετά από την επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το απόγευμα της Παρασκευής. Ήδη κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ως δράστη έναν ακροδεξιό.

Δείτε βίντεο από την ώρα της επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του εικόνες από τον καταιγισμό πυρών στην οροφή του Mall.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναγερμός στο Μόναχο της Γερμανίας, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο. Όπως μεταδίδει το BBC, που αναμεταδίδει γερμανικά μέσα γίνεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή ποιος είναι ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις