Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σημαντική ευκαιρία για την οικονομία της χώρας ο τουρισμός των ΑμεΑ

Σημαντική ευκαιρία για την οικονομία της...

του Γεράσιμου Φεσσιάν

Παραδοσιακά λέμε ότι ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας μας.

Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον χρειάζονται νέες ευκαιρίες. Μια από αυτές που παρουσιάζονται είναι ο τουρισμός των ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τις στατιστικές υπάρχει ένας οικονομικός τζίρος των 7,2 δις$ από τα περίπου τριακόσια είκοσι εκατομμύρια ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Το τονίζω αυτό διότι η χώρα μας με την πολιτική αποκλεισμού και σοβαρής έλλειψης προσβασιμότητας ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι.

Βεβαία σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι Ξενοδόχοι μέσω των Ξενοδοχειακών Επιμελητηρίων με δημόσιες παρεμβάσεις.

Το 2017 θα μπορούσε να είναι ένα έτος ορόσημο αφού για να «πάρει» μια ξενοδοχειακή μονάδα τα λεγόμενα αστέρια που θα την κατατάξουν σε κάποια κατηγορία θα πρέπει το 10% των δωματίων που διαθέτει να είναι προσπαλάσιμα σε υπηρεσίες ΑμεΑ.

Αντί αυτού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος επέλεξε να «δώσει» μάχη ζητώντας το 10% να γίνει 5%, και ακούγεται πως το πέτυχε.

Άραγε για αυτή την αμετροέπεια των Ξενοδόχων και την αβελτηρία της Κυβέρνησης φταίει ο Σόιμπλε, το μνημόνιο ή ο κακός εαυτός μας, που δεν θέλουμε να κάνουμε βήματα προόδου αλλά να παραμείνουμε η Ψωροκώσταινα;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις