Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λύθηκε το μυστήριο με τον επιχειρηματία Α.Β. και το πρόστιμο των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ

Πάτρα: Λύθηκε το μυστήριο με τον επιχειρ...

Το κουίζ απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα

Συζητήσεις επί συζητήσεων είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα το ρεπορτάζ για τον πατρινό επιχειρηματία με τα αρχικά Α.Β., ο οποίος φέρεται να καλείται να πληρώσει πρόστιμο 13,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Αιτία το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb δεν μπορεί να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους 8,9 εκ. ευρώ.

Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 13,5 εκατ. ευρώ σε Πατρινό επιχειρηματία για «μαύρα» 8,9 εκατ. ευρώ

Το κουίζ που απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες ήταν η αναζήτηση των στοιχείων του Α.Β. Πολλοί δυσκολεύτηκαν, κι αυτό γιατι ο γνωστός Πατρινός, δραστηριοποιείτο στην Πάτρα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Έχει τρια ακόμα αδέλφια, που ανέπτυξαν στην Αθήνα κοινές επιχειρηματικές δράσεις. Μια απο τις επιχειρήσεις τους πουλήθηκε προ 6ετίας σε μεγάλη αμερικάνικη επιχείρηση με αντίτυπο πολλών εκατ. ευρώ.

Από την ώρα που ο Α.Β. πήρε το μερίδιό του (δεκάδες εκατ. ευρώ) άρχισαν οι μπελάδες του. Το συνολικό ποσό των 7,9 εκ. ευρώ που εντοπίστηκε στην Εθνική Τράπεζα , ο Α.Β. ισχυρίσθηκε ότι προερχόταν από ναυτιλιακό μέρισμα και πώληση πλοίου.

Προσκόμισε , μάλιστα, και βεβαίωση της διαχειρίστριας εταιρίας. Οι νομικοί του σύμβουλοι το διαβεβαίωσαν ότι αρκούσε η βεβαίωση , όμως οι ελεγκτές του υπ. Οικονομικών είχαν αντίθετη άποψη και ζήτησαν έγγραφο από την Εθνική Τράπεζα, για να φανούν οι «διαδρομές» των χρημάτων. Τότε αναγκάσθηκαν οι νομικοί του επιχειρηματία να προσκομίσουν στοιχεία, που αποκάλυπταν ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από αλλοδαπή εταιρία στην Marfin Κύπρου και μετά στην Εθνική Τράπεζα. Οι υποψίες των ελεγκτών «φούντωσαν» μόλις διαπίστωσαν ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία δεν είχε σχέση με την διαχειρίστρια εταιρία, που αναφέρεται στην βεβαίωση την οποία προσκόμισε ο επιχειρηματίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πατρινός μεσήλικας επιχειρηματίας, μόλις πήρε το μερίδιό του από την πώληση της οικογενειακής βιομηχανίας, άλλαξε πλεύση επαγγελματικών ενδιαφερόντων και ξανοίχθηκε στο ναυτιλιακό «πέλαγος». Σύμφωνα δε, με αξιόπιστες πληροφορίες επένδυσε από κοινού με γνωστό εφοπλιστή, που ήταν για κάμποσα χρόνια χρηματοδότης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας. Η επένδυση «σκάλωσε»  κι έπρεπε να επιστραφούν χρήματα στον Α.Β. από τον συνέταιρό του.

Όντως, η επιστροφή έγινε, μόνο που η διαδρομή των χρημάτων χαρακτηρίσθηκε «μαύρη» από τους ελεγκτές του υπ. Οικονομικών και γι’ αυτό επιβλήθηκε το πρόστιμο – μαμούθ των  13,5 εκ. ευρώ.

Ο πατρινός επιχειρηματίας αποδύεται ήδη σε νομικό αγώνα στα διοικητικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις