Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «Δεν θα μείνει κοπάδι για κοπάδι…»

Ηλεία: «Δεν θα μείνει κοπάδι για κοπάδι…»

Την αγωνία του εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Ηλείας

«Είμαστε υπό εξαφάνιση…» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Ηλείας Κώστας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και βλέπει το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο.«Δεν θα μείνει κοπάδι για κοπάδι» είπε χαρακτηριστικά, αφού τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα οδηγούν σε αφανισμό τον κλάδο, ενώ η εξαίρεση της ελληνικής φέτας από τη δικαιωματική προστασία της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), θα έρθει να δώσει τη χαριστική βολή.

«Δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε και μας οδηγούν σε εξαφάνιση. Αυτό θα φανεί μετά τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της φέτας. Σήμερα, με μία αριστερή κυβέρνηση οδεύουμε στο να χάσουμε το κυρίαρχο προϊόν για τη χώρα μας. Ο κτηνοτρόφος στηρίζεται στο γάλα, από εκεί προέρχεται το βασικό του εισόδημα και όχι από το κρέας.  Εάν χαθεί η φέτα θα βρουν ευκαιρία οι εταιρείες να κατεβάσουν τις τιμές στο γάλα. Κατά συνέπεια, δεν θα μείνει κοπάδι, γιατί δεν θα έχει λόγους κάποιος να μείνει στην κτηνοτροφία. Περιμένουμε μέσα στο Σεπτέμβριο τις εξελίξεις για το θέμα, υποτίθεται ότι έχουμε κάνει κάποιες παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δυστυχώς πάντα χάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είμαστε ποτέ κερδισμένοι. Άλλωστε, εμείς πάμε να διεκδικήσουμε πάντα την τελευταία στιγμή, σαν τουρίστες» σχολίασε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό ο κλάδος θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΟΑΣΗ την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουλίου και αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου και μία μεγάλη κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στην Αθήνα.

«Μας έχει τσακίσει η φορολογία και παρά τις αντιδράσεις μας δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Από την άλλη πλευρά συμμετείχαμε και σε μία συνάντηση στον ΕΛΓΑ στην Αθήνα, με το νέο πρόεδρο, και διαπιστώσαμε ότι τους κτηνοτρόφους ουσιαστικά τους πετάνε έξω από τη συνδεδεμένη, αφού μπαίνει ποσόστωση. Μας είπαν ότι θα πάει από το 2017, αλλά τι θα γίνει με τα έτη 2015 και 2016; Μας αδικούν, έτσι είναι η στήριξή τους στον κλάδο;» διερωτάται ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων και συνεχίζει: «Την εξισωτική θα την πάρουμε μετά το Δεκαπενταύγουστο. Μέχρι τότε τι θα κάνουν οι κτηνοτρόφοι, πώς θα ψωνίσουμε για να ταΐσουμε τα ζώα μας; Δεν απασχολεί κανέναν αυτό».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος άφησε αιχμές και για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη την περασμένη Τρίτη στην Ηλεία. Χαρακτήρισε ‘μυστική’ επί της ουσίας την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στο νομού, καθώς δεν κλήθηκαν οι φορείς που εμπλέκονται με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα να θέσουν τα προβλήματα. «Λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε…» είπε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές και για την Περιφέρεια και την Περιφερειακή ενότητα Ηλείας και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ακούσαμε και διαβάσαμε στα ΜΜΕ να λέει ο υπουργός να πάμε σε αναδιαρθρώσεις, τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας.  Δεν ακούσαμε τίποτα για τα προβλήματα. Δεν έχουμε τα βασικά να προχωρήσουμε και δεν ακούσαμε μία σοβαρή πρόταση. Και φυσικά δεν είπαν τίποτα για τις ζημιές που έχει πάθει ο κόσμος. Πραγματικά, λυπάμαι…».

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις