Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πώς να φάτε διαιτητικά στο εστιατόριο; Γίνεται!

Πώς να φάτε διαιτητικά στο εστιατόριο; Γίνεται!

Το Ευτροφία σΤο Ευτροφία σας δείχνει τον τρόπο!ας δείχνει τον τρόπο!

Το φαγητό εκτός σπιτιού μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν γενικώς την διατροφή τους. Πόσο μάλλον σε μία εποχή όπως είναι το καλοκαίρι, όπου το φαγητό εκτός σπιτιού είναι πολύ συχνό.

Θα έχετε ίσως ακούσει από πολλούς διαιτολόγους ότι η καλύτερη επιλογή αν δεν θέλετε να ξεφύγετε όταν φάτε σε κάποιο εστιατόριο είναι φυσικά το φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα. Αυτό ισχύει.. εν μέρει. Και λέμε εν μέρει διότι το να παραγγέλνει κανείς ένα διαιτητικό πιάτο όταν τρώει έξω είναι μία καλή ιδέα, ωστόσο δεν είναι το πιάτο συγκεκριμένα που κάνει τη διαφορά αλλά η διατροφική μας συμπεριφορά συνολικά.

Τι εννοούμε με αυτό;

Καλή διατροφή και δίαιτα δεν κάνουμε μόνο επιλέγοντας ψητό κοτόπουλο. Ακόμα και ένα ψητό κοτόπουλο μπορεί να μας βγάλει εκτός δίαιτας αν το καταναλώσουμε σε μεγάλη ποσότητα, με αρκετό λαδολέμονο και συνοδεία μπόλικου φρυγανισμένου ψωμιού με ελαιόλαδο και ρίγανη. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν φάγαμε διαιτητικά αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα αν είχαμε επιλέξει μια πράσινη σαλάτα με τριμμένη παρμεζάνα, κοτόπουλο, κρουτόν και σάλτσα με μπαλσάμικο.

Προκειμένου να σας αποδείξουμε ότι το φαγητό εκτός σπιτιού μπορεί να συνδυάζει απόλαυση και θρεπτική αξία, το Ευτροφία ξεκίνησε μια συνεργασία με το εστιατόριο Altana (Παραλία Βραχνεΐκων). Εκεί μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο πιάτα με το σηματάκι “Superfood” τα οποία συνδυάζουν υψηλή θρεπτική αξία και γεύση, και φυσικά συστήνονται αν προσέχετε την διατροφή σας!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το φαγητό στο εστιατόριο από τις διαιτολόγους του Ευτροφία, Μαρκέλλα Συμεοπούλου και Μέμα Λαμπροπούλου, μέσα από την ιστοσελίδα τους (www.eutrofia.gr) ή την σελίδα τους στο facebook.

Ευτροφία

Μαιζώνος 52

2610 220 159

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being