Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η Μαρία Πολύζου τιμήθηκε για τον άθλο της - Η Πατρινή μαραθωνοδρόμος που έγραψε ιστορία-ΒΙΝΤΕΟ

Η Μαρία Πολύζου τιμήθηκε για τον άθλο τη...

Η Marathon Team Greece διοργάνωσε αγώνα δρόμου προς τιμήν της για την επίτευξη του «Φειδιππίδιου Άθλου»

Το 2010, ταξίδεψε πολλές φορές από τη ζωή στο θάνατο. Οι γιατροί επέμεναν να σταματήσει, σε διάστημα έξι ημερών κοιμήθηκε λιγότερο από 10 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα πόδια της πρήστηκαν σε τέτοιο βαθμό που υποχρεώθηκε να φορέσει δύο νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι!

Με πάθος, ελληνική ψυχή και απαράμιλλη αφοσίωση στο στόχο της, πέτυχε έναν μοναδικό άθλο στα παγκόσμια χρονικά: έγινε η πρώτη γυναίκα υπερμαραθωνοδρόμος που ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 524 χιλιομέτρων, από την Αθήνα στην Σπάρτη, επιστροφή και τελική κατάληξη στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Αθηναίος αγγελιοφόρος-δρομέας Φειδιππίδης ακριβώς 2.500 χρόνια πριν!

Ωστόσο, το εντυπωσιακό επίτευμα δεν ήρθε εύκολα. Η Μαρία Πολύζου ταξίδεψε πολλές φορές από τη ζωή στο θάνατο. Οι γιατροί επέμεναν να σταματήσει, σε διάστημα έξι ημερών κοιμήθηκε λιγότερο από 10 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα πόδια της πρήστηκαν σε τέτοιο βαθμό που υποχρεώθηκε να φορέσει δύο νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι!

Η ίδια, όμως, ήταν αποφασισμένη να πετύχει κάτι που έμοιαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ακατόρθωτο… Όπερ και εγένετο!

Στον Μαραθώνα, η Marathon Team Greece By Maria Polyzou διοργάνωσε αγώνα δρόμου προς τιμήν της για την επίτευξη του «Φειδιππίδιου Άθλου».

Το μήνυμά που ήθελε να στείλει με την επίτευξη του μοναδικού της άθλου ήταν ελευθερία, δημοκρατία, αγάπη, ειρήνη, ιδανικά και αξίες που σε πολλές των περιπτώσεων καταλύονται εν έτη 2016 λόγω του φαντάσματος της τρομοκρατίας που πλανάται πάνω από την υφήλιο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports