Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Πάτρα: Έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα ε...

Η πιλοτική εκκίνηση του μέτρου των παρκομέτρων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο

Δυο χρόνια μετά την κατάργησή του, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης επανέρχεται σε ισχύ στο κέντρο της Πάτρας. Η πιλοτική εκκίνηση του μέτρου των παρκομέτρων στο ιστορικό κέντρο, αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο, με ευθύνη του Δήμου Πατρέων, ώστε να διαπιστωθούν οι όποιες ατέλειες και στην πορεία να διορθωθούν.

Σύμφωνα με τα στελέχη της δημοτικής Αρχής Πελετίδη, σκοπός της επαναφοράς του μέτρου δεν είναι η είσπραξη εσόδων και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε το αντίτιμο στάθμευσης των οχημάτων να είναι της τάξης  των 30 λεπτών του ευρώ για στάθμευση μίας ώρας στην «πορτοκαλί» ζώνη και 2 ωρών στην «πράσινη» ζώνη.

Στο νέο σύστημα για τη βεβαίωση της ώρας στάθμευσης θα γίνεται με «ξυστό», τα οποία οι οδηγοί θα προμηθεύονται από σημεία που θα ανακοινωθούν.

Πάνω στην κάρτα ο χρήστης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Αν παρέλθει το χρονικό όριο, ο δημότης θα είναι υποχρεωμένος να μετακινήσει το αυτοκίνητό του εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το σύστημα θα λειτουργεί με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων, τα οποία με παραμετροποιημένο λογισμικό θα δίνουν τη δυνατότητα στον υπάλληλο να ελέγχει και να εντοπίζει εκείνα τα οχήματα που υπερβαίνουν το μέγιστο χρονικό όριο.

Επίσης, το σύστημα θα μπορεί να υποδεικνύει στον υπάλληλο του δήμου, μέσω του γεωγραφικού συστήματος GIS, online ποια οχήματα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο της στάθμευσης και χρίζουν άμεσου ελέγχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις