Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή για το Παμπελοποννησιακό ζήτησε ο Δήμος

Πάτρα: Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή γ...

Ζητά την οικονομική Επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία του Σταδίου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, που συνυπογράφουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Τάκης Πετρόπουλος, ζητά την οικονομική Επιχορήγηση για την ομαλή  λειτουργία του Σταδίου και άμεσα συνάντηση μαζί του «για να διευκρινιστούν περισσότερες λεπτομέρειες», επί των θεμάτων που αναφέρονται στην επιστολή.

Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου «σε πραγματικά σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ώστε πέρα από την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη του αθλητισμού να είναι σε θέση να ανταποκριθεί και στους εθνικούς λόγους κατασκευής του».

Στην επιστολή συμπεριλαμβάνεται η λίστα με τα «αναγκαία έργα αποκατάστασης βλαβών, ζημιών, απωλειών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα».

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ

Έχει  παρέλθει περισσότερο από ένας χρόνος, από τότε που με τα υπομνήματα μας με αρ. πρωτ. 281/18-2-15 και 480/19-3-15, σας περιγράψαμε αναλυτικά τα σχετικά με  τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και κυρίως του Παμπελοποννησιακού Σταδίου βάζοντας σε άμεση ανάγκη και προτεραιότητα τα παρακάτω:

Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας  για την αποκατάσταση των πλέον καίριων μακροχρόνιων ζημιών και βλαβών του συνόλου των δημοτικών αθλητικών δομών και για την κατασκευή νέων δημοτικών αθλητικών δομών, που είναι εντελώς απαραίτητες στην πόλη μας.

Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας για την αποκατάσταση εκτεταμένων χρονιζουσών κτιριακών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών  και ηλεκτρονικών βλαβών, ζημιών και απωλειών, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οι περισσότερες  των οποίων προκλήθηκαν από την μακροχρόνια εγκατάλειψη, την παντελή έλλειψη συντήρησης, την ανορθόδοξη και κακή χρήση.

Την τακτική ετήσια επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας και συντήρησής του, επί πλέον αυτού που καλύπτονται από τον Δημοτικό προϋπολογισμό και τα έσοδα που έχουμε διασφαλίσει από ήπιες ανταποδοτικές χρήσεις του.

Παρ’ όλα αυτά και βαίνοντας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς τη συμπλήρωση διετίας από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μας, αντίθετα προς την αυτονόητη υποχρέωση σας δεν έχετε επιχορηγήσει τον Δήμο Πατρέων, που επιπρόσθετα έχει πολύ μεγάλη αθλητική παράδοση και ιστορία,  ούτε με ένα ευρώ για αθλητικά έργα. Η μέχρι τώρα αρνητική στάση σας  απέναντι στον αθλητισμό του τρίτου Δήμου της χώρας  έχει εντείνει τις ανησυχίες μας και συσσωρεύει αγανάκτηση στον πατραϊκό λαό.

Όπως διαπιστώσατε εκ του σύνεγγυς κατά την επίσκεψη σας στην πόλη μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, η Δημοτική Αρχή επιβαρύνοντας τον πενιχρό, από τις δραστικές μνημονιακές περικοπές, Δημοτικό προϋπολογισμό, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου, την πολύτιμη εθελοντική προφορά εθελοντών συμπολιτών μας και την καθοριστική βοήθεια της Ένωσης Αθλητικών Συλλόγων (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και του ΣΕΓΑΣ προχώρησε, με μηδενική βοήθεια από την Κυβέρνηση, στην αποκατάσταση ενός σημαντικού μέρους των βλαβών και των ζημιών, που σας αναφέρουμε αναλυτικά στο με αρ. 480/19-3-15 υπόμνημα μας.

Αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης, χωρίς την παραμικρή συνδρομή της Κυβέρνησης, προσπάθειας μας ήταν να φέρουμε το εγκαταλελειμμένο για χρόνια στην τύχη του και  κακοποιημένο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε κατάσταση, που να μπορεί όχι απλά να φιλοξενεί αξιοπρεπώς εθνικής εμβέλειας διοργανώσεις, όπως το με τόσο μεγάλη επιτυχία διοργανωθέν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και να καταγράφεται αυτό σαν ένα από τα πιο άρτια και επιτυχημένα στην ιστορία του θεσμού. Ένα γεγονός άλλωστε για το οποίο εκφράσατε δημόσια την ικανοποίηση σας.

Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των αναγκαίων για την πόλη αθλητικών δομών, με βάση τα δημογραφικά δεδομένα, τις παραδόσεις, τα γεωγραφικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά της και με στόχους αφενός τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την αθλητική αναψυχή της νεολαίας και των εργαζομένων στο πλαίσιο του ελεύθερου χρόνου τους (Ερασιτεχνικός Σωματειακός, Σχολικός, Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός) και αφετέρου την προώθηση του πρωταθλητισμού σε όλα τα επίπεδα και την προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το μεγαλύτερο στη Δυτική Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, η ποιότητα κατασκευής του, τα ποσοτικά και ποιοτικά  χαρακτηριστικά του ταρτάν του (μεγαλύτερη κάλυψη επιφάνειας με ταρτάν στην Ευρώπη, ιδανικός βαθμός σκληρότητας για μεγάλες επιδόσεις), μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο όχι μόνο σε τοπικό-περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αλλά και τα  αντικειμενικά οικονομοτεχνικά στοιχεία και τις σχετικές εκθέσεις των τεχνικών μας υπηρεσιών, επανερχόμαστε στο δίκαιο και πάνδημο αίτημα της πόλης με λεπτομερή περιγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων για την πλήρη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, προκειμένου να είναι σε θέση αφ’ ενός να ανταποκριθεί στο στρατηγικό του ρόλο ανάπτυξης του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού αθλητισμού  και αφετέρου να αναδειχθεί σε ένα από τα τρία μεγάλα κέντρα (σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας) μαζικής άθλησης και αναψυχής της νεολαίας και των εργαζομένων της πόλης και της περιοχής μας.

Μετά και από τις προοπτικές που ανοίγει η άψογη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, η οποία με τους κατάλληλους και συντονισμένους χειρισμούς  μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα για την φιλοξενία μεγάλων εθνικών, Ευρωπαϊκών και παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων όπως meeting υψηλού επιπέδου της IAAF, ποδοσφαιρικούς αγώνες, Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (I.C.G.), ερχόμαστε με το παρόν επικαιροποιημένο υπόμνημα έργων ολοκλήρωσης της λειτουργικής και αισθητικής αποκατάστασης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, και προτείνουμε να αποδεχτείτε και να αναλάβετε το οικονομικό κόστος, συγκεκριμένων παρεμβάσεων που είναι απολύτως αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του.

Συγκεκριμένα ζητάμε το σύνολο των αναγκαίων έργων που εμφανίζονται στο παράρτημα και σε άμεση προτεραιότητα τα πιο κάτω:

Α. ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Μόνωση εξεδρών κεντρικού σταδίου (ενέργεια άμεσης πρώτης προτεραιότητας, γιατί έχουν προκληθεί πολύ μεγάλες ζημιές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στις αίθουσες κάτω από τις κερκίδες)

Κατασκευή αποδυτηρίων στο βοηθητικό στάδιο (χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες αθλητές)

Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου (πάρκο αναψυχής σε χώρο ιδιοκτησίας Δημοσίου, διαδρομή περιπάτου, ποδηλατόδρομος, παιδική χαρά)

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Αποκατάσταση του κατεστραμμένου συστήματος άρδευσης και αυτόματου ποτίσματος χλοοταπήτων και περιβάλλοντος χώρου, καθώς και επισκευή του υδρευτικού συστήματος (επισκευή δεξαμενών, αντλίες όμβριων υδάτων, κ.ο.κ.)

Αποκατάσταση μεγάλης  βλάβης (καταστροφής) του κεντρικού συστήματος της εγκατάστασης BMS (Building Management System) για τον έλεγχο και τη διαχείριση 1.200 σημείων παρακολούθησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων

Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του πεπαλαιωμένου και μερικώς ανενεργού κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (κάμερες εστίασης υψηλής ευκρίνειας, λογισμικό ταυτοποίησης προσώπων, ψηφιακά καταγραφικά)

Αντικατάσταση κατεστραμμένων αυτοματισμών ηλεκτρικών πινάκων χαμηλής τάσης, UPS, Ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, λειτουργίας φωτισμού κ.ά.

Αποκατάσταση μεγάλων βλαβών των ηχητικών εγκαταστάσεων  του σταδίου.

Γ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Αντικατάσταση του ολοσχερώς κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου του βοηθητικού σταδίου, και του μερικώς κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου του κεντρικού σταδίου

Δ. ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Την άμεση καθιέρωση (από το οικονομικό έτος 2017) ετήσιας τακτικής επιχορήγησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου,  ύψους 100 χιλ. ευρώ με ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για την κάλυψη μέρους του ετήσιου κόστους λειτουργίας και συντήρησης του (το υπόλοιπο κόστος θα καλύπτεται από τον Δημοτικό προϋπολογισμό και από τα έσοδα μερικής ήπιας εμπορικής ή άλλης  ανταποδοτικής χρήσης) που επιμερίζονται ως εξής:

Πρόσθετο μισθολογικό κόστος λειτουργίας (φύλαξη εγκαταστάσεων, επιστασία εγκαταστάσεων) 60 χιλ. ευρώ

Συντήρηση (προμήθεια αναλώσιμων υλικών, αποκατάσταση βλαβών) 40 χιλ. ευρώ.

Κύριε Υπουργέ,

Επί πλέον, όπως σας έχουμε επισημάνει και παλιότερα, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της πόλης και της χώρας έχουμε αναπτύξει σχέδιο για τη δημιουργία στο Π.Σ. ενός σύγχρονου Κέντρου Επιστημονικής Στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΕΣΕΑ), το οποίο θα έχει Ιατρείο, Φυσικοθεραπευτήριο, Εργομετρική Μονάδα και γυμναστήριο. Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ζητάμε να προχωρήστε στην υιοθέτηση της πρότασής μας διασφαλίζοντας τον απαραίτητο τεχνικό και  επιστημονικού αθλητικό εξοπλισμό για την ίδρυση του που θα περιλαμβάνει:

Προληπτική ιατρική των αθλουμένων.

Ιατρική και φυσιοθεραπευτική (αποθεραπευτικού χαρακτήρα) φροντίδα 1ου βαθμού σε τραυματίες ερασιτέχνες αθλητές.

Εργομετρική στήριξη της προπονητικής διαδικασίας σε επίπεδο του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και σχολικής φυσικής αγωγής.

Πρωτοποριακές εφαρμογές ερευνητικών δεδομένων για την αντιμετώπιση δυσμενών φαινομένων όπως η υποκινητικότητα και η κακή διατροφή, που έχουν ολέθρια αποτελέσματα (π.χ. παχυσαρκία, υποβάθμιση επιπέδου δημόσιας υγείας) μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας, με την επιχορήγηση του.

Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεσθε  την αναγκαιότητα υλοποίησης των παραπάνω παρεμβάσεων ώστε να δημιουργηθούν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις εφαρμογής της κυβερνητικής αθλητικής πολιτικής σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της χώρας και δεύτερο τη σπουδαιότητα της ανάδειξης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε πραγματικά σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ώστε πέρα από την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη του αθλητισμού να είναι σε θέση να ανταποκριθεί και στους εθνικούς λόγους κατασκευής του και ευελπιστώντας  ότι θα λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας το δίκαιο πάνδημο αίτημα της πόλης μας, παρακαλούμε να κανονίσετε συνάντηση για να διευκρινιστούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα ανωτέρω ζητήματα όσο ποιο σύντομα επιτρέπει το πρόγραμμα σας."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον γ.γ. Υποδομών για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις