Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται απόψε στην Πάτρα και μιλάει στο thebest.gr: "Αυτή η πόλη έχει μουσική παιδεία"

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται απόψε στην Πάτρα κα...

Στα "Παλαιά Σφαγεία"

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα (Πέμπτη 21 Ιουλίου)  η Πέγκυ Ζήνα καθώς θα πραγματοποιήσει μια μοναδική συναυλία στα Παλαιά Σφαγεία. Το φετινό καλοκαίρι γιορτάζει τα 20 χρόνια που έχει διανύσει στο ελληνικό τραγούδι και συναντά όσουςτην αγαπούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη της στην πόλη μίλησε στο thebest.gr για την σχέση της με την Πάτρα, για τις σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής της διαδρομής. Ευγενική, προσιτή και ειλικρινής μίλησε ακόμη για την απώλεια της μητέρας του συζύγου της Γιώργου Λύρα, πού ήταν γι΄αυτή σαν δεύτερη μητέρα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα;

Η σχέση μου με την Πάτρα είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Ξεκίνησα να παρουσιάζω στην πόλη τραγούδια δικά μου αλλά και άλλων καλλιτεχνών από το 2001. Μάλιστα όταν επιχείρησα να πάω στην Eurovision έμεινα στην Πάτρα περίπου για έναν μήνα.  Έτσι δέθηκα με το κοινό της Πάτρας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά αυτή η σχέση που έχουμε αναπτύξει παραμένει ζωντανή. Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Πάτρα λαμβάνω όλο και περισσότερη αγάπη. Δίνω κι εγώ την δική μου.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάμνηση-περιστατικό το οποίο θυμάστε ακόμα;

Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο  αλλά τον κόσμο που έρχεται και με τιμά κάθε φορά με την παρουσία του. Δέχομαι πολλά μικρά δώρα τα οποία κρατάω σαν γούρια.Τα κρατάω σαν φυλαχτά καλής ενέργειας.

Αυτό όμως που «κρατάω» από το κοινό της Πάτρας είναι πως είναι ένα κοινό με μουσική παιδεία, που  εκτιμά πάρα πολύ το καλό τραγούδι. Αγαπημένη στιγμή του προγράμματος για εμένα είναι αυτή όπου γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά και  τραγουδάμε ξεχωριστά τραγούδια και σε στίχο και σε μουσική.  Πρόκειται για μια πόλη η οποία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την διασκέδαση. Αυτό το έλεγα πάντα…

 

Αυτή τη φορά επισκέπτεστε την Πάτρα στο πλαίσιο μιας περιοδείας με αφορμή τα 20 χρόνια της καλλιτεχνικής σας διαδρομής… Τι περιλαμβάνει το μουσικό σας πρόγραμμα το  φετινό  καλοκαίρι;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχουμε επιμεληθεί με τον επι χρόνια παραγωγό μου Ηλία Μπενέτο. Έχουμε επιλέξει τα τραγούδια που έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος τα τελευταία 20 χρόνια.Αυτά που ο κόσμος έχει κάνει επιτυχίες, αυτά που έχουν ακουστεί πάρα πολύ στο ραδιόφωνο, αυτά που έχουν πολλές προβολές στο internet… Έχουν επιλεχθεί λοιπόν τα σημαντικότερα δικά μου τραγούδια καθώς επίσης και σπουδαία τραγούδια δημιουργών και συναδέλφων.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πρόγραμμα που τα «έχει όλα». Μαζί μας είναι επίσης  μια επταμελής ορχήστρα του Γιώργου Ζαχαρίου,ο Μιχάλης Μόσχου και η Νωαίνα, το κορίτσι μου από το x-factor.

Είκοσι χρόνια καλλιτεχνικής διαδρομής… Έχετε καταλάβει πώς πέρασαν; Έχετε κάνει τον απολογισμό;

Κάνω συνέχεια απολογισμό. Δεν μπορώ να πώ ότι δεν κατάλαβα πώς πέρασαν αυτά τα χρόνια γιατί κάθε χρόνο επέλεγα με τόση αγωνία τα τραγούδια μου, το ρεπερτόριο μου και όλο αυτό το βίωνα έντονα. Με τις καλές και τις καλές στιγμές. Οι κακές ίσως με το πέρασμα των χρόνων αυξάνονται αλλά από την άλλη βιώνεις πολύ έντονα τις καλές γιατί αισθάνεσαι παράλληλα και μια τεράστια ευγνωμοσύνη….

Υπάρχουν σίγουρα και στιγμές που μπορεί να βιώνεις δύσκολες καταστάσεις και απώλειες. Κι όμως πρέπει να ανέβεις στη σκηνή και φαίνεσαι χαρούμενος. Θεωρώ πως είμαι καλή σε αυτό. Δεν φταίει ο κόσμος που θέλει να διασκεδάσει, εάν σου συμβαίνει κάτι άσχημο…

Σας συνέβη πρόσφατα αυτό… Αντιμετωπίσατε την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου...

Πράγματι ο θάνατος της μητέρας του Γιώργου πριν λίγες μέρες ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα. Ήταν σαν μια δεύτερη μητέρα για εμένα. Όλες αυτές τις μέρες βρίσκομαι στον τόπο καταγωγής του Γιώργου, στο Ευπάλιο Φωκίδας.

Από τις καλές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, ποιές θα μπορούσατε να μοιραστείς μαζί μας;

Στην προσωπική μου ζωή χωρίς αμφιβολία, ο γάμος, η γέννηση της κόρης μου με έκαναν ευτυχισμένη. Και στην επαγγελματική μου πορεία έχω να θυμάμαι πολλές όμορφες στιγμές και συνεργασίες. Θυμάμαι όταν μαζί με το κοινό τραγουδούσα τα τραγούδια από τον δίσκο «Μαζί σου» στα «Αστέρια» της Γλυφάδας.

Από τις πιο πρόσφατες στιγμές δεν θα ξεχάσω τη συναυλία που κάναμε πριν λίγο καιρό στο «Βεάκειο». Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συνεργασία μου και την σχέση μου με τον Δημήτρη Μητροπάνο...ούτε φυσικά την συνύπαρξη μου με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Τις τελευταίες μέρες όλοι ασχολήθηκαν με τη συναυλία- αφιέρωμα που κάνατε στον Μίκη Θεοδωράκη. Υπήρξε έστω και μια μια στιγμή προβληματισμός για το αν θα το κάνατε; Το «φοβηθήκατε»;

Καθόλου. Από την στιγμή που μου προτάθηκε και ήξερα ότι μπορώ να το κάνω δεν φοβήθηκα τίποτα. Από την στιγμή που συνάντησα τον Μίκη Θεοδωράκη, κάναμε πρόβα, με διεύθυνε, με αγκάλιασε και μου είπε κάποια πολύ τιμητικά λόγια, δεν χρειαζόμουν τίποτε άλλο.Ο μόνος φόβος μου ήταν να αρέσω στο ίδιο, να του αρέσει ο τρόπος μου. Βέβαια στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη μπορείς να βάλεις το προσωπικό σου στοιχείο μέχρι ένα σημείο… Όπως είπα όμως,  ήξερα πως μπορώ να το κάνω. Όπως ξέρω επίσης ότι δεν θα μπορούσα να πω τραγούδια της Μαρίας Κάλλας.

Ένας καλλιτέχνης, όταν μπορεί, πρέπει να δοκιμάζεται έτσι ώστε να εξελίσσεται.

Πιστεύετε στην «στροφή» που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης στην πορεία του;

Όχι.Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με την μέχρι τώρα διαδρομή μου. Φέτος ήταν η συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, πέρσι η συνεργασία μου με τον Κώστα Χατζή, κάποια άλλη ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη μου Βίκυ Μοσχολιού.

Όλα αυτά είναι  κάποια όνειρα που είχα και πραγματοποίησα. Υπάρχουν κι άλλα όμως ποτέ δεν θα «εξαφανίσω» την Πέγκυ που γνώρισε και αγάπησε ο κόσμος. Αυτή που τον διασκεδάζει, Είναι ευλογία αυτό για εμένα.

 

Έχοντας ασχοληθεί με νέους ανθρώπους και μέσα από το x-factor, Τι χρειάζεται να έχει κάποιος έτσι ώστε να ξεχωρίσει σε αυτό τον χώρο;

Πρώρα από μια καλή φωνή. Ύστερα μια συμπαθητική εμφάνιση. Αυτό για εμένα σημαίνει να είναι καλός άνθρωπος. Όταν έχεις μέσα σου όμορφα χαρακτηριστικά, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τέλος θα πρέπει να έχει «τα μυαλά στο κεφάλι του».

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας;

Οι συναυλίες που έχουμε ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβρη. Από εκεί και πέρα είναι νωρίς να μιλάμε για τα σχέδια του χειμώνα...

Πέγκυ Ζήνα Ι Παλαιά Σφαγεία Πατρών
21 Ιουλίου
Ώρα έναρξης : 21.30
Προπώληση 13 ευρώ Ι Ταμείο 15 ευρώ

Προπώληση σε:

Karamouzis Οπτικά

Discover Your Way

Γωνιά του βιβλίου - Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου

Βιβλιοπωλείο Το Δόντι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight