Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομάδα νεαρών τρώει πίνει και δεν πληρώνει επικαλούμενη έλλειψη μετρητών!

Πάτρα: Ομάδα νεαρών τρώει πίνει και δεν ...

Εκμεταλλεύεται την απουσία μηχανημάτων POS

Σε καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας μέσω ανάρτησής του στη σελίδα του στο facebook, στην οποία αναφέρει πρόσφατα περιστατικά με ομάδες νεαρών που επικαλούμενες την έλλειψη μετρητών και εκμεταλλευόμενες την απουσία μηχανημάτων POS, τρώνε και πίνουν χωρίς να πληρώσουν!

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του ΣΚΕΑΝΑ σχετικά με το περιστατικό αλλά και την κείμενη νομοθεσία για τις μεθόδους πληρωμής στα καταστήματα εστίασης:

''ΤΡΩΝΕ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Καταγγελίες δέχτηκε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) ότι κυκλοφορεί μία ομάδα νεαρών η οποία εκμεταλλεύεται την έλλειψη POS (μηχανημάτων καρτών) .

Η συγκεκριμένη ομάδα νεαρών αφού προβαίνει σε τρελό φαγοπότι αρνείται να πληρώσει, με τη φαιδρή δικαιολογία της έλλειψης μετρητών.

Το περιστατικό συνέβη σε τρία μεζεδοπωλεία και δύο ταβέρνες, τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Θα πρέπει ,λοιπόν, και οι δύο πλευρές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Τα καταστήματα από τη μια υποχρεούνται από τον νόμο να αναγράφουν στον κατάλογο εάν δέχονται ή όχι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για να το γνωρίζει ο πελάτης εκ των προτέρων. Αντίστοιχα από την άλλη πλευρά ο πελάτης ο οποίος έχει έλλειψη μετρητών, οφείλει πρώτα να ρωτήσει αν το κατάστημα διαθέτει POS (μηχάνημα καρτών) και μετά να προβεί σε παραγγελία.

Η αστυνομία από την πλευρά της σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ανταλλαγή στοιχείων των δυο πλευρών.

Ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του κάνει προσπάθειες για μια συλλογική σύμβαση με τις τράπεζες ώστε το κόστος χρήσης καρτών στα καταστήματα εστίασης να μην επιβαρύνει σημαντικά την επιχείρηση και τον πελάτη.''

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις