Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Αναβλήθηκε για τον Απρίλιο η δίκη του Κώστα Πελετίδη για μη παράδοση στοιχείων των δημοτικών υπαλλήλων-Συγκέντρωση και πορεία από τους εργαζόμενους-ΦΩΤΟ

Πάτρα:Αναβλήθηκε για τον Απρίλιο η δίκη ...

Στάση εργασίας σήμερα στο δήμο

Αναβολή για τις 27 Απριλίου 2017 πήρε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τη  μη απόδοσης των στοιχείων των εργαζομένων στο πλαίσιο της καταγραφής τους, κατά την διαδικασία της κινητικότητας. Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων αλλά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενώ οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια και έξω από το Δημαρχείο.

9.31 Στα δικαστήρια της Πάτρας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος σήμερα αναμένεται να δικαστεί για την άρνησή του να παραδώσει στοιχεία εργαζομένων του Δήμου. Στο πλευρό του βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο Δήμαρχος Πατρέων πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας λόγω της άρνησης του να παραδώσει τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου έπειτα από σχετική αίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα είναι η προσπάθεια του να προσπορίσει στους εργαζόμενους παράνομο όφελος και να αποτρέψει την απόλυση τους σε περίπτωση που δεν υφίσταται λόγος μετατροπής της εργασίας τους σε αορίστου χρόνου.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος είχε εκφράσει με κάθε μέσο την αντίθεση του στις απολύσεις εργαζομένων του Δήμου διεκδικώντας την μονιμοποίηση τους και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών.

 

Αυτή την ώρα οι Δημοτικοί υπάλληλοι συμπαραστεκόμενοι στον Κ. Πελετίδη έχουν προχωρήσει σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας αποκλείοντας τμήμα της οδού Μαιζώνος. Αργότερα θα πραγματοποιήσουν και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις