Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: ''Η αδράνεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχει ξεπεράσει ακόμη και την άγνοιά της''

Ιάσονας Φωτήλας: ''Η αδράνεια της κυβέρν...

Καταλογίζει στην κυβέρνηση έλλειψη συντονισμού και κακοδιαχείριση ο Αχαιός Βουλευτής

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αχαιός Βουλευτής του Ποταμιού με αφορμή το προσφυγικό στην σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

«Το μεταναστευτικό/ προσφυγικό είναι ένα ζήτημα με παγκόσμιες προεκτάσεις και άγνωστες ακόμα συνέπειες» επεσήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, ειδικός αγορητής και βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε την έλλειψη συντονισμού και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης: ''Πραγματοποίησε μια κακή διαπραγμάτευση, αφού η Ιταλία με λιγότερες προσφυγικές ροές εξασφάλισε περισσότερα χρήματα. Η απορρόφηση των χρημάτων που εξασφαλίστηκαν ήταν ανεπαρκής, αφού μοναδικός στόχος ήταν η χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών που συστήνει κάθε φορά. Τα έργα που υλοποιεί, δεν έχουν ως στόχο τους πρόσφυγες, που εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να υποσιτίζονται. Έχει άγνοια στο ύψος των χρημάτων που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ και ποια η αξιοποίησή τους.''

Ο βουλευτής Αχαΐας υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος για το κόστος διαχείρισης του προσφυγικού το 2016 θα φτάσει τα €600εκ, ενώ η κυβέρνηση επέτυχε να εξαιρεθεί μόνο το ποσό των €350εκ., σε περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι «καλώς ή κακώς όσο είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση στην εξουσία αυτή θα πρέπει να διαχειριστεί το προσφυγικό. Και επειδή στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν “από μηχανής θεοί”, θα πρέπει επιτέλους να εργαστεί.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις