Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σταματάει η λειτουργία του Κοινωνικού φαρμακείου μετά από 6 χρόνια

Πάτρα: Σταματάει η λειτουργία του Κοινων...

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Σταματάει η λειτουργία του Κοινωνικού φαρμακείου στην Πάτρα, με την μορφή που υπήρχε μέχρι τώρα. Όπως ανακοινώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πατρών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες αποστέλλει ο Σύλλογος ενώ τονίζει ότι όσοι θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν, υπάρχουν ακόμοι ανάλογοι τρόποι.

Η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό της Πάτρας, ότι το κοινωνικό φαρμακείο μετά από 6  χρόνια λειτουργίας, και μετά από την θέσπιση της πρόσβασης όλων των πολιτών στις δομές υγείας κλείνει τον κύκλο του σαν δομή στήριξης των  ανασφάλιστων  συμπολιτών μας.

Από την στιγμή που κάθε ανασφάλιστος έχει πια την δυνατότητα να καταφύγει στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του, ενώ οι προνοιακοί ασθενείς υποχρεωτικά πλέον προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία - και με δεδομένη την πρόβλεψη για μηδενική συμμετοχή - δεν υφίσταται πλέον ομάδα αναφοράς  για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.

Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό, συγκεντρώνοντας φάρμακα και  φαρμακευτικό υλικό  για τα ιδρύματα της περιοχής μας και ιδιαίτερα για ιδρύματα που δεν επιδοτούνται από την πολιτεία.

Η επικοινωνία φορέων και  πολιτών που θα ήθελαν να ενισχύσουν τα ιδρύματα της περιοχής μας μπορεί να γίνεται στα τηλέφωνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση είναι  υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που στο διάστημα αυτών των ετών συμπαραστάθηκαν υλικά και ηθικά στην λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και να τους καλέσουμε να συνεχίσουν να στηρίζουν όσο μπορούν είτε ιδιωτικά είτε ως φορείς τα ιδρύματα της περιοχής μας.

Είναι επίσης υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πατρέων για την στήριξη που προσέφερε στην λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου όλα αυτά τα χρόνια!

Εμείς σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος θα προσπαθήσουμε με την αρωγή του Δήμου Πατρέων να διοργανώσουμε συγκεκριμένες δράσεις συλλογής φαρμάκων σε δημόσιους χώρους με στόχο την ενίσχυση των ιδρυμάτων.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φαρμακοποιούς της πόλης των Πατρών και της περιφέρειας που διέθεσαν αγόγγυστα τον χρόνο τους και με διάθεση προσφοράς έστησαν και λειτούργησαν το Κοινωνικό Φαρμακείο. Είμαστε σίγουροι  ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την βοήθεια τους όπου χρειαστεί.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα λίστα με 216 φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις