Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πάρνωνα – Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πάρνωνα –...

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο δάσος

19.56: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Πάρνωνα, μεταξύ των χωριών Αγιος Ιωάννης και Ορεινή Μελιγού Κυνουρίας πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαλεβής, που απειλούσε το δασικό σύμπλεγμα του Πάρνωνα.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που κατόρθωσαν σε μια δύσκολη περιοχή να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού ώστε τα πεζοπόρα τμήματα να περιορίσουν και να ελέγξουν τα δύο πύρινα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί με το ένα από αυτά να εκτείνεται σε μήκος περί τα τετρακόσια μέτρα.

Η φωτιά με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει αποτεφρώσει περί τα εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

17.12: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Πάρνωνα, που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, σε δασική περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και ορεινής Μελιγούς, στην περιοχή της Κυνουρίας, κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και απειλεί το δασικό σύμπλεγμα του Πάρνωνα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται τα χωριά της περιοχής ή το μοναστήρι.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με είκοσι οχήματα και περισσότερους από σαράντα πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν σπεύσει από πολλά σημεία της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το έργο τους συνδράμουν δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής με δέκα έξι άτομα και από αέρος ρίχνουν νερό τέσσερα αεροσκάφη τύπου PZL, από τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύρραρχος, Χαράλαμπος Χιώνης.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις