Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Προσεχώς βόλτες στο… παρελθόν με τον θρυλικό «μουτζούρη» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Καλάβρυτα: Προσεχώς βόλτες στο… παρελθόν...

Η αυθεντική ατμομηχανή που έκανε το πρώτο δρομολόγιο είναι πλήρως ανακατασκευασμένη

Ένα ταξίδι στο παρελθόν με την αυθεντική ατμομηχανή του οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσεχώς, οι φίλοι του τρένου. Ο «μουτζούρης» μετά από τις άοκνες προσπάθειες των έμπειρων μηχανικών του ΟΣΕ, σφύριξε και πάλι και στα σχέδια του Οργανισμού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού και του Δήμου Καλαβρύτων είναι το ιστορικό τρένο να χρησιμοποιηθεί για σύντομα δρομολόγια στη γραμμή, δίπλα στους σύγχρονους συρμούς της γραμμής.

Όσο για το κόστος της διαδρομής, αν και ακόμη είναι νωρίς, αυτό εκτιμάται πως θα είναι στα 50 ευρώ το άτομο.

Η ιστορική ατμομηχανή του Οδοντωτού ΔΚ 8.001, ήταν η πρώτη που έκανε δρομολόγια στον οδοντωτό το μακρινό 1896 μέχρι και το 1964, οπότε και αποσύρθηκε και φέτος βγήκε πάλι στη γραμμή μετά από 52 χρόνια ακινησίας.

Η υποδοχή του «μουτζούρη», που είχε μεταφερθεί στο μηχανοστάσιο του Ρέντη του ΟΣΕ, έγινε στα Καλάβρυτα, τον Απρίλιο του 2015, όπου και ξανακούστηκε το σφύριγμά του, προκαλώντας συγκίνηση και χαρά στους Καλαβρυτινούς, οι οποίοι υποδέχονταν το τρένο που εξυπηρέτησε για δεκαετίες του κατοίκους της ορεινής Αχαΐας και αποτέλεσε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες της.

Φέτος τον Μάιο διοργανώθηκαν σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 120 χρόνων ζωής του οδοντωτού σιδηροδρόμου και στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε και επίσημα ο ανακατασκευασμένος «μουτζούρης», με τη βεβαιότητα πως σύντομα θα ξαναβγεί στη γραμμή για δρομολόγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις