Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένα δισκάδικο πάει κόντρα στην εποχή των mp3 - Βινύλια και cd για τους λάτρεις της μουσικής ιεροτελεστίας - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 Πάτρα: Ένα δισκάδικο πάει κόντρα στην ε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κοινό υπάρχει και προτιμά αυτή την εποχή

Κοινό υπάρχει και προτιμά αυτή την εποχή. Την εποχή του βινυλίου και της μυρωδιάς του. Των "χρατσ χρατσ" από εκείνη την έστω λίγη σκόνη πάνω στον δίσκο. Άλλοι προτιμούν τα cds, ενώ κάποιοι πιο νοσταλγικοί έχουν ακόμη και κασέτες. Ένα δισκοπωλείο, το οποίο τα διαθέτει όλα αυτά λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στην Πάτρα και στην οδό Καραϊσκάκη. Σε μια γειτονιά που αρέσκεται στα ταξίδια πίσω στον χρόνο και έχει κάνει το ρετρο σήμα κατατεθέν της.

Η συνιδιοκτήρια του δισκοπωλείου Γιώτα Κούγια μιλά στο thebest.gr

Παιχνιδομηχανές sega gamegear κ.α. μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και περιλαμβάνονται στη διακόσμηση του ιδιαίτερου δισκοπωλείου. Συλλεκτικές συσκευασίες δίσκων και cd φιγουράρουν σε διάφορα σημεία, μπλουζάκια κονκάρδες και ότι άλλο μπορεί να αναζητήσει ο φαν του rock ή metal συγκροτήματος, καθώς το κατάστημα εξειδικεύεται κυρίως σε αυτά τα δύο είδη μουσικής.

Το εγχείρημα είναι δύο νέων παιδιών των οποίων η αγάπη για τη μουσική έτσι κι αλλιώς, αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε αυτά τα μονοπάτια. Τα οποία πολλοί περπατούν ακόμη και σήμερα, εν έτει 2016.

Για μια 20ετία η κασέτα ήταν σε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τα walkman, οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν.  Το 1990 πουλήθηκαν 442 εκατομμύρια κασέτες. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο, άρχισε να παίρνει την κατιούσα με την εμφάνιση του cd και την γέννηση του mp3.

Το 2007, υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν μόλις 274 χιλιάδες κασέτες. Το βινύλιο είχε πάντα περίοπτη θέση. Ακόμη και σήμερα πολλοί djs ανά τον κόσμο, επιλέγουν και παιζουν τα set τους με πικαπ και δίσκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις