Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε open air κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Κεφαλονιά θα διαγωνιστεί η "Joanna" του Παναγιώτη Φαφούτη

Σε open air κινηματογραφικό Φεστιβάλ στη...

Μαζί με άλλα 7 φιλμ μικρού μήκους, τον ερχόμενο Αύγουστο

Το χρονικό διάστημα, από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου 2016 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα διεξαχθεί το 2ο SeaNema Open Air Film Festival (ένα έξυπνο λογοπαίγνιο της λέξης sea – θάλασσα με το σινεμά) στο νησί της Κεφαλονιάς. Μεταξύ των 8 φιλμ μικρού μήκους από ταλαντούχους, ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες που θα διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης, είναι η ταινία «Joanna» του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη που ως γνωστό γυρίστηκε στο λιμάνι και σε άλλα χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας και αντλεί έμπνευση από τον αστικό μύθο της Γιαννούλας της Κουλουρού. Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται η εξαιρετική Υβόννη Μαλτέζου.

Η συμμετοχή όπως γράφτηκε, για το συγκεκριμένο νέο Φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία με συνολικά 85 δημιουργούς να υποβάλουν τις ταινίες τους. Την προκριματική επιτροπή, συγκρότησαν οι Έκτορας Λυγίζος (σκηνοθέτης), Θανάσης Νεοφώτιστος (σκηνοθέτης) και Μίκα Τουρκάκη (altcine.com).

Η λίστα με τις ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο  του 2ουSeaNema Open Air Film Festival είναι η εξής:

Χωρίς Γάλα του Θοδωρή Βουρνά

Αλ του Αλέξη Κουάντα

4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου

Pacino’s Way του Χάρη Παντελιδάκη

Simon Says του Νίκου Τσεμπερόπουλου

Woman του Κωσταντίνου Χαλιάσα

Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα

Joanna του Παναγιώτη Φαφούτη.

Οι ταινίες θα διαγωνιστούν για το μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής με έπαθλο 1000 ευρώ καθώς και για το Βραβείο Κοινού, το οποίο προσφέρει το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave.

Τέλος την φετινή κριτική επιτροπή του 1ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival συγκροτούν οι: Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτης), Μάκης Παπαδημητρίου (ηθοποιός) και Νεριτάν Ζιντζιρία (σκηνοθέτης).

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το Open air Φεστιβάλ αυτό της Κεφαλονιάς θα φιλοξενηθεί σε τρεις τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων ο διάσημος Πλατύς Γιαλός και το λιμάνι του Αργοστολίου.

*Η ταινία "Joanna" ήταν υποψήφια στα Κρατικά Κινηματογραφικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ κέρδισε και διακρίσεις όπως για τη μουσική της Μαριέττας Φαφούτη στο τελευταίο Φεστιβάλ της Δράμας. Στην Πάτρα οι θεατές είδαν το φιλμ τον περασμένο Απρίλιο στο αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες της Δράμας, από την Κινηματογραφική λέσχη της Πάτρας, στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Κατάμεστη η Ποικίλη Στοά για τη "Joanna" και το Λυχνομαντείο - Δείτε ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture