Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στήθηκαν από το πρωί στα ΑΤΜ της Πάτρας οι συνταξιούχοι, για το επικουρικό - Άλλοι το βρίσκουν στο λογαριασμό τους κι άλλοι όχι - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Στήθηκαν από το πρωί στα ΑΤΜ της Πάτρας ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στις τράπεζες

Ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ για το επικουρικό που πριν λίγες μέρες είδαν να έχει κοπεί από τη σύνταξή τους. Αλλοι το βρίσκουν πιστωμένο στο λογαριασμό τους κι άλλοι όχι, με τις αντιδράσεις μπροστά από τα ΑΤΜ να ποικίλουν.

Σήμερα, Δευτέρα (04/07) πληρώνονται κανονικά οι επικουρικές συντάξεις από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το μήνα το νέο σύστημα πληρωμής, που ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στις τράπεζες και της Πάτρας, καθώς χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν στην ουρά προκειμένου να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη.

Συγκεκριμένα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίστηκε ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η σταδιακή ένταξη Ταμείων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στο ΕΤΕΑ είχε οδηγήσει στην ύπαρξη τριών διαφορετικών ημερομηνιών καταβολής συντάξεων, με αποτέλεσμα επιπλέον διοικητική επιβάρυνση. Άλλωστε, το σύνολο των εισπράξεων του ΕΤΕΑ γίνεται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα». «Τούτο προκαλούσε λειτουργικό πρόβλημα κατά την κατανομή», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις