Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΜΕΝ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (26, 28, 30, 31/7 ): Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΡΙΝΑΤ ΣΑΧΑΜ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΣΩΒΕ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΕΣ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΜΕΝ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (26, 28, 3...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

"Δεν χάνονται" αυτές οι μέτζο σοπράνο

Οι πιστοί λάτρεις της όπερας αδημονούν για το λυρικό υπερθέαμα της "Κάρμεν"στις 26, 28, 30, 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο καθώς με τη σφραγίδα του αντισυμβατικού βρετανού σκηνοθέτη Στήβεν Λάνγκρτζ (που τοποθετεί τον έρωτα της ατίθασης, προκλητικής τσιγγάνας με τον ρομαντικό δεκανέα στα ευρωπαικά σύνορα ώστε να θίξει τη δραματική επικαιρότητα των μεταναστών), θα απολαύσουν δυο περιζήτητες διεθνώς ντίβες στον ομώνυμο ρόλο: την Ισραηλινή Ρινάτ Σαχάμ και τη γαλλίδα Ζεραλντίν Σωβέ.  Ο αιρετικός ιδεολόγος διευθυντής της Οπερας του Γκέτεμποργκ, που έχει παρουσιάσει παραστάσεις ακόμα και σε φυλακές, θα ανεβάσει μαζί τους στη σκηνή μονωδούς, χορωδούς και χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οπως λέει διερευνά τα όρια φτώχειας, ελευθερίας και σκλαβιάς γιατί "Η Κάρμεν είναι μία ιστορία για το σήμερα"

ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ "ΚΑΡΜΕΝ" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

*Η Ισραηλινή μέτζο-σοπράνο Ρινάτ Σαχάμ θεωρείται αρχετυπική Κάρμεν στο παγκόσμιο οπερατικό στερέωμα. Ερμήνευσε για πρώτη φορά την ηρωίδα το 2004 στο φημισμένο βρετανικό Φεστιβάλ Όπερας του Glyndebourne λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές . Έκτοτε έχει παρουσιάσει το συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε σημείο της υφηλίου  (Ρώμη, Κατάνια, Βερολίνο, Κολωνία, Αμβούργο, Βιέννη, Λισσαβόνα, Μινεσότα, Μόντρεαλ, Τελ Αβίβ, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία, Νέα Ορλεάνη, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Χονγκ Κονγκ, Σάο Πάολο, Σίδνεϊ, σε περιοδεία στην Ιαπωνία κ.ά. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και πρωταγωνιστήσει  σε θεάματα στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο Σάλτσμπουργκ, στο Τεάτρο Λα Φενίτσε της Βενετίας, στις Βρύξέλλες, στην Στουτγκάρδη κ.ά.

*Στην δεύτερη διανομή η Γαλλίδα μέτζο-σοπράνο Ζεραλντίν Σωβέ, η οποία έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το 2009 ως Κάρμεν στη φημισμένη Αρένα της Βερόνας σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλλι και με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στο πόντιουμ. Την αμέσως επόμενη χρονιά με τον γνωστό τενόρο, αυτή τη φορά, στο ρόλο του Δον Χοσέ εμφανίστηκαν με τεράστια επιτυχία στην Όπερα του Τόκιο. Το ντεμπούτο της στην Μετροπόλιταν Όπερα, όπου ερμήνευσε τον απαιτητικό ρόλο του Σέστο στη Μεγαλοψυχία του Τίτο του Μότσαρτ, αποθεώθηκε από τους New York Times, ενώ αμέσως μετά την Αθήνα και τις παραστάσεις στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει την Κάρμεν στην Εθνική Όπερα της Ουάσιγκτον.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στον ρόλο του Δον Χοσέ ο Τζανκάρλο Μονσάλβε, τον οποίο είχαμε απολαύσει το 2012 στον ρόλο του Μάριο Καβαρανόσσι στην "Τόσκα" στο Ηρώδειο και ο Δημήτρης Πακσόγλου, στον ρόλο του Εσκαμίγιο ο Γκεζίμ Μυσκέτα και ο Τζισάνγκ Ριου, o οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με το 38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας. Τον ρόλο της Μικαέλα θα ερμηνεύσει η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Τσέλια Κοστέα, ενώ στους μικρότερους ρόλους συναντούμε τους Τάσο Αποστόλου, Πέτρο Μαγουλά, Διονύση Τσαντίνη, Νίκο Κοτενίδη, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρία Κόκκα, Ελένη Δάβου, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Χάρη Ανδριανό, Κωστή Ρασιδάκι, Χαράλαμπο Αλεξανδρόπουλο, Αλέξανδρο Τσιλογιάννη.

Διεύθυνση χορωδίας σταθερά απο τον συμπολίτη μας κεφαλονίτικης καταγωγής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο. Διεύθυνση παιδικής χορωδίας Μάτα Κατσούλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο διακεκριμένος σκηνογράφος Γιώργος Σουγλίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γαλλία. Τις προβολές σχεδιάζει ο Τόμας Μπέργκμαν τους φωτισμούς ο Τζουζέππε ντι Ιόριο και την κινησιολογία ο Nταν Ο'Νηλ.


ΕΡΩΤΑΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Θυμίζουμε πως η "Κάρμεν"παραμένει η δημοφιλέστερη γαλλική όπερα παγκοσμίως σε μουσική του γάλου συνθέτη Ζορζ Μπιζέ. Πρωτοπαίχθηκε το 1875 στο Παρίσι σκανδαλίζοντας τα τότε ήθη, καθώς ένας "λογοδεσμένος" στρατιωτικός αψηφά τους κοινωνικούς κανόνες για μια προκλητική γυναίκα του δρόμου. Η ιστορία της μας μεταφέρει στη νότια Ισπανία και η πρώτη σκηνή -με την είσοδο της σαγηνευτικής Κάρμεν -σε πλατεία της Σεβίλης. Πρόκειται για μια αναρχική γυναικεία φιγούρα-σύμβολο της ερωτικής ελευθερίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View