Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα γίνει τελικά η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα γίνει τελικά η ...

Το β’ μέρος θα περιλαμβάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κ. Τριπολίτη

Η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πάτρας αλλά αναβλήθηκε λόγω της δυνατής νεροποντής εκείνο το βράδυ, τελικά θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 21.30 στον ίδιο πάντα χώρο.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση με τίτλο «Με τη Δύναμη του Λόγου», αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κώστα Τριπολίτη. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά μελοποιημένα ποιήματα του Πατρινού ποιητή και λογοτέχνη Διονύση Καρατζά από το Μουσικό Εργαστήρι.

Συμμετέχουν οι:

Νίκος Μπαλής ακουστική κιθάρα, τραγούδι

Μαρία Ρούτση τραγούδι

Σοφία Ραφτούλη πιάνο, τραγούδι

Δημήτρης Βασιλακόπουλος μπουζούκι, μαντολίνο

Γιώργος Παπαγεωργίου μπουζούκι, μπάντζο, πολίτικη λύρα

Τάσος Σχίζας ακορντεόν

Ρεγγίνα Σοφού βιολί

Σταύρος Ξιούρας κλαρίνο, σαξόφωνο

Νίκος Σκεπαρνιάς κλασική κιθάρα

Γιώργος Τσιλιγιάννης ακουστική κιθάρα

Γιάννης Αντωνόπουλος ακουστική κιθάρα

Γιάννης Καμηνιώτης ακουστική κιθάρα

Κώστας Γιωτσόπουλος ηλεκτρική κιθάρα

Αλέξης Μαχαίρας ηλεκτρικό μπάσο

Γιώργος Μπαράκος τύμπανα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ

Η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης ένωσε το 2013 μουσικούς που ζουν κι εργάζονται στην Πάτρα με σκοπό τη δημιουργία ενός εργαστηρίου που κυρίαρχα ασχολείται με τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό.

Αποτελείται από μουσικούς και τραγουδιστές που αφιλοκερδώς προσπαθούν να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ανάγκες και ανησυχίες του λαού μας.

Η πρώτη του καλλιτεχνική δραστηριότητα ήταν η μουσική παράσταση με τίτλο "Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι" που παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό το συνθέτη Χ. Λεοντή και τον ποιητή Δ. Καρατζά.

Το 2014 παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση "Τα Τραγούδια του Λαού μου" τιμώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Καζάκο. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Δημητριάδη, την οποία τιμήσαμε στο πρόσωπο της αδελφής της και μουσικού Α. Μάνου.

Το 2015 πραγματοποίησε τη μουσική παράσταση "Οι Λαοί Τραγουδούν" στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με τραγούδια διαμαρτυρίας απ' όλον τον κόσμο. Μια συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη και στο οικουμενικό του έργο, τονίζοντας την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη.

Φέτος στο α’ μέρος της μουσικής παράστασης “Με τη Δύναμη του Λόγου” παρουσιάζονται για πρώτη φορά ανέκδοτα ποιήματα του Πατρινού ποιητή Δ. Καρατζά σε σύνθεση των μελών του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Μπαλή και Η. Λαμπρόπουλου. Το β’ μέρος είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κ. Τριπολίτη όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Κώστα Τριπολίτη από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture