Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ανέλπιστη πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ: "Να γίνονται μόνιμα στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Η ανέλπιστη πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ...

Σπουδαία ιδέα την χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Μια ιδέα που είχε τεθεί επί τάπητος τη δεκαετία του 1990 επανέφερε χθες στο προσκήνιο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαρακτήρισε σπουδαία ιδέα τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Άσπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο διατύπωσε την εξαιρετικά ευνοϊκή προταση για την Ελλάδα.

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στον βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί» είπε η κ. Λαγκάρντ

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να μελετηθεί το πώς θα συνδυαστεί η μόνιμη έδρα των αγώνων με την πολυεθνική τους ελκυστικότητα και ότι πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάβει την εποπτεία, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Συνεχίζοντας, η Λαγκάρντ επέμεινε ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι λόγω της Ολυμπίας, η οποία έχει φιλοξενήσει φανταστικούς αθλητές.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριστίν Λαγκάρντ:Στα βράχια πάει το ασφαλιστικό της Ελλάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις