Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ανυπότακτη Πολιτεία καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Η Ανυπότακτη Πολιτεία καλεί σε μαζική συ...

Την Τρίτη 5 Ιουλίου

Η Ανυπότακτη Πολιτεία συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση της Τρίτης  5 Ιουλίου για την απόδοση στην πόλη του Θαλασσίου Μετώπου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη της Ανυπότακτης Πολιτείας, την νεολαία, όλους τους συνδημότες μας, να δώσουν αποφασιστικό παρών, να επιβάλλουμε με δυναμισμό την απαίτηση της πόλης μας, το δικαίωμα του Πατραϊκού λαού, στο να βλέπει και να απολαμβάνει την θάλασσα του.

Διεκδικούμε χωρίς περιστροφές, χωρίς άλλα παζαρέματα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, την άμεση απόδοση ολόκληρης της ζώνης από τον Διακονιάρη μέχρι τον Μείλιχο, για χρήση και εκμετάλλευση από τον Δήμο Πατρέων.

Επειδή τα λιμάνια μεταφέρονται και οι πόλεις όχι, επειδή το αίτημα μας διατυπώνεται πάνω από σαράντα χρόνια, ακόμα από την εποχή του Δημάρχου Θεόδωρου Άννινου, η πόλη μας συναίνεσε στην χωροθέτηση και κατασκευή του νέου λιμανιού. Ο λαός το πλήρωσε. Η κατασκευή του, είχε από την αρχή την δέσμευση της απόδοσης στον Δήμο ολόκληρης της υπόλοιπης έκτασης.

Από το 2010, πολλοί αγώνες αναπτύχθηκαν. Σε όλους συμμετείχαμε, πολλούς τους προκαλέσαμε.

Οι αγώνες ήταν που προκάλεσαν τις διαδοχικές Κυβερνητικές δεσμεύσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, αλλά και στις τρεις δημόσιες δεσμεύσεις του σημερινού Πρωθυπουργού.

Περιμένουμε να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Όχι να παλινωδούν, όχι να δίνουν καινούριες υποσχέσεις και μάλιστα αόριστες και ασαφείς.

Η τελευταία Κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, πάσχει από προχειρότητα και αοριστία, επιχειρεί τεμαχισμό του αιτήματος μας, υπόσχεται σταδιακή ικανοποίηση σε κάποιο μέλλον.

Για τους ισχυρισμούς, της δήθεν ανάγκης της εξυπηρέτησης εμπορικών λιμενικών αναγκών στο παλιό λιμάνι, κάνουμε την παρακάτω πολύ σαφή πρόταση:

1. Να αποδοθεί, τώρα, συνολικά, χωρίς τεμαχισμούς, ολόκληρη η έκταση. Όλες οι Λιμενολεκάνες.

2. Ο ΟΛΠΑ, να εκπονήσει μελέτη προγραμματικής συνεργασίας με τον Δήμο, μελέτη ειλικρινή, για ορισμένο χρονικό διάστημα, (πχ 5 έως 6 χρόνων), μέχρι δηλαδή την κατασκευή στο νέο Λιμάνι του Εμπορικού τμήματος.

Φυσικά, ο Δήμος να καταργήσει τους φράχτες και να δώσει ελευθερία στην κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων.

Για όσους ισχυρίζονται το αντίθετο, λέμε ότι ο Δήμος διαθέτει μελέτες και χρήσεων και αναπλάσεων. Και με την βοήθεια των δημοτών, μπορεί να διεκδικήσει την χρηματοδότηση τους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις