Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μαρινόπουλος:Σήμερα η εκδίκαση για την υπαγωγή στο άρθρο 99- Οι προϋποθέσεις της Σκλαβενίτης για την εξυγίανση

Μαρινόπουλος:Σήμερα η εκδίκαση για την υ...

Ανησυχία στην αγορά και την απειλή να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Σήμερα συζητείται το αίτημα της Μαρινόπουλος ΑΕ για υπαγωγή στο άρθρο 99 κι ενώ η επιχείρηση θα βρίσκεται σε λειτουργία ενώ  την ίδια ώρα διερευνώνται οι πιθανότητες συμμετοχής της Σκλαβενίτης, στις διαδικασίες εξυγίανσης της Μαρινόπουλος με βάση το άρθρο 99, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες.

Αυτό θα αναφέρεται μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στην επιστολή που πρόκειται να υποβάλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Σκλαβενίτης, στους δικηγόρους της Μαρινόπουλος, την αρασκευή οπότε και εκδικάζεται το αίτημα της Μαρινόπουλος για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης.

Την ίδια ώρα η απειλή να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας αρκετές εκ των οποίων σε Πάτρα και Αχαΐα προκαλεί ευρύτερη ανησυχία και θα επιφέρει νέο πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη αγορά.

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. μετά την κατάθεση αιτήματος πτώχευσης εν λειτουργία-Φ.Καρακίτσος:"Κανένα ...

Πόσα χρωστάει και σε ποιούς ο Μαρινόπουλος - Τα αριθμητικά στοιχεία της ελληνικής "Lehman Brothers ...

Πάντως όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης στο σχέδιο εξυγίανσης εξαρτάται από πλήθος προϋποθέσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινόπουλο και τις τράπεζες.

Κρίσιμες προϋποθέσεις, με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της Σκλαβενίτης, είναι η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence, η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της Μαρινόπουλος (όπως δίκτυο) αλλά και όσων διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει πως η αλυσίδα Σκλαβενίτης διερευνά τις δυνατότητες που ενδεχομένως υπάρχουν εμπλοκής της σε ένα σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος. Σε παλαιότερο άρθρο του το Capital.gr, είχε αναφέρει πως έχει προταθεί από τις τράπεζες στην οικογένεια Σκλαβενίτη να αναλάβει την τύχη της Μαρινόπουλος και όχι μόνο τα 33 υπερμάρκετ που προέβλεπε το αρχικό deal μεταξύ των δύο λιανεμπορικών αλυσίδων.

Σε συμφωνία με τους εργαζόμενους η Μαρινόπουλος

Την ίδια στιγμή, να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης συμφώνησε η διοίκηση της Μαρινόπουλος με το σωματείο των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα οι εταιρείες της Μαρινόπουλος δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της,  δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, "Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: "ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA", ότι κατά την αυριανή (σημερινή) εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής.

Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία "Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: "ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  DIA", να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών  των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέρχεται ο Σκλαβενίτης για την εξαγορά του δικτύου των καταστημάτων Μαρινόπουλος

 

Ανήσυχο και το ΔΝΤ για τις εξελίξεις στο Μαρινόπουλο-Ψάχνουν μέτρα με άλλους θεσμούς για να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Ολόκληρη η αίτηση της Μαρινόπουλος Α.Ε. για την υπαγωγή στο άρθρο 99- Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που επικαλείται η εταιρεία

Η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας Μαρινόπουλου που ξεκίνησε από έναν Αιγιώτη φαρμακοποιό, έγινε ο γίγαντας του λιανεμπορίου και σήμερα κινδυνεύει να τινάξει την αγορά της χώρας στον αέρα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά