Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ήρθε στην Πάτρα, στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο η "κακόφωνη" σοπράνο...Μέριλ Στριπ

Ήρθε στην Πάτρα, στο θερινό σινέ Κάστρο ...

Ο λόγος για την απολαυστική, όπως λέγεται ταινία «Florence: Φάλτσο Σοπράνο - Florence Foster Jenkins»

Μία σημαντική κινηματογραφική πρεμιέρα επιφυλάσσει το θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, στην οδό Σώμερσετ που διαχειρίζεται η οικογένεια Ανδρέα Κοτσαύτη. Από απόψε Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 22.00 και έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 θα προβάλλεται η απολαυστική όπως λέγεται, ταινία που άρεσε στο Αθηναικό κοινό (ήδη την έχουν δει πάνω από 45.000 θεατές στην Αθήνα σε 2 εβδομάδες) «Florence: Φάλτσο Σοπράνο - Florence Foster Jenkins» με πρωταγωνίστρια την πάντα σπουδαία Μέριλ Στριπ.

Η εφημερίδα The Guardian χαρακτήρισε το φιλμ απολαυστικό και συγκινητικό, η The Telegraph ως το τέλειο αντίδοτο για δύσκολους καιρούς ενώ το δε έγκυρο The Hollywood Reporter έκανε λόγο για σπιρτόζες ερμηνείες.

Κεντρικό πρόσωπο του φιλμ του Στίβεν Φρίαρς είναι ένα υπαρκτό, αληθινό πρόσωπο, η Αμερικανίδα από την Πενσιλβάνια σοπράνο με την χειρότερη και πιο φάλτσα ερμηνεία του αιώνα, η οποία έζησε από το 1868 έως το 1944, Florence Foster Jenkins, η οποία έφτασε παρότι κακόφωνη να τραγουδήσει και στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ!

Δεν θα πιστεύετε στ’ αυτιά σας, μας λέει το διαφημιστικό σλόγκαν του φιλμ, το οποίο ήδη έχει προβληθεί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπέλφαστ και στις αίθουσες της Αγγλίας ενώ από τις 12 Αυγούστου 2016 θα ντεμπουτάρει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βορείου Αμερικής. Την ταινία διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Feelgood.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η θεωρούμενη καλύτερη ηθοποιός στον κόσμο, Μέριλ Στριπ στα 67 της χρόνια σήμερα, βραβευμένη με 3 Όσκαρ ερμηνείας, το πιο τελευταίο για τον ρόλο της ως Μάργκαρετ Θάτσερ, υποδύεται εδώ τη χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο.

Η Meryl Streep που την έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη να τραγουδάει εκπληκτικά στην ταινία «Mamma Mia» που είχε γυριστεί στη Σκιάθο και την Σκόπελο αλλά και στο περσινό χαριτωμένο φιλμ «Η Ρίκι και η Ροκ», ενσαρκώνει τη Florence Foster Jenkins, μια καλτ πλέον φιγούρα και τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» (τρόπος του λέγειν) στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40, κυρίως γιατί ήταν πλούσια και περιτριγυριζόταν από «αυλοκόλακες».

Στο πλάι της Μέριλ Στριπ εμφανίζεται επάξια ο δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός Hugh Grant (Μία βραδιά στο Notting Hill), ο οποίος στα 56 του χρόνια πλέον αλλά πάντα γοητευτικός δήλωσε πως ένιωσε δέος μαθαίνοντας πως θα συνεργαζόταν με την Μέριλ Στριπ, την πιο σπουδαία ηθοποιό στον κόσμο, σήμερα, όπως είπε. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Stephen Frears, δημιουργός μεταξύ άλλων των φιλμ «The Queen» με την Έλεν Μίρεν – Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου και «Φιλομένα» με την Τζούντι Ντεντς – υποψήφια για Όσκαρ α’ ρόλου. Πιο παλιά ο 74χρονος Βρετανός Φρίαρς είχε γυρίσει τις ταινίες «Αγαπημένο μου πλυντήριο» και "Επικίνδυνες σχέσεις", ταινία που είχε φτάσει έως τα Όσκαρ το 1988.

Τηλ. στο σινέ Κάστρο στο Ρίο - 2610 994765.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα δίπλα στο κύμα, στο σινέ Φλοίσβος έγινε για την ταινία «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες το αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό φιλμ "Truth - Η Αλήθεια" - ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture