Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζουν στάση οι δικηγόροι της Πάτρας -Συνεχίζουν την αποχή μόνο από σοβαρές υποθέσεις με αντίδικους το Δημόσιο και τις Τράπεζες

Αλλάζουν στάση οι δικηγόροι της Πάτρας -...

Δείτε τί είπε μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος

Στη συνεδρίαση που είχε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, το Διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ο Δικηγορικός σύλλογος της Αχαικής πρωτεύουσας να συμπορευτεί με την απόφαση που είχε ληφθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων στις 3 Ιουνίου 2016, η οποία αναφέρει πως συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων έως τις 15 Σεπτεμβρίου με συγκεκριμένο πλαίσιο αδειών.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως εξήγησε στο thebest.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος, οι δικηγόροι όπου υπάρχουν υποθέσεις αντιδικίας με το ελληνικό δημόσιο ή με τις τράπεζες όπου βασικό κριτήριο είναι η αδικία που υφίστανται οι πολίτες, οι δικηγόροι και της Πάτρας θα απέχουν αλλά δεν θα απέχουν από άλλες υποθέσεις.

Ωστόσο το βαρόμετρο για την συγκεκριμένη απόφαση, όπως μας εξήγησε ο κ. Παπάκος είναι πως από την 1η Ιουλίου και έως τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι επίσημες δικαστικές διακοπές και τα αντίστοιχα θερινά τμήματα των δικαστηρίων όπου έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται πολλά δικαστήρια, δεν εκδικάζονται πολλές υποθέσεις (δεν γίνονται ούτε διαζύγια, ούτε τακτικές υποθέσεις).

Με τη σημαντική λοιπόν αυτή διευκρίνιση που αφορά σε υποθέσεις όπως φορολογικών θεμάτων, τελωνειακών, ασφαλιστικών ταμείων που στρέφονται κατά πολιτών, τραπεζών που θέλουν να προβούν σε πλειστηριασμούς, σε όλες αυτές τις υποθέσεις οι δικηγόροι και της Πάτρας συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε κι όπως είπε ο κ. Παπάκος στο thebest.gr, θα επανεξετάσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για συνέχιση της πλήρους αποχής με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως οι δικηγόροι όλο αυτό το διάστημα των 7 μηνών από τον Δεκέμβριο του 2015, σήκωσαν ψηλά την σημαία του αγώνα κατά των νέων φορολογικών, ασφαλιστικών και οικονομικών μέτρων και οικονομικά έχουν εξαντληθεί, ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Παπάκος είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Αποφασίζουν σήμερα για την αποχή οι δικηγόροι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις