Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ρ.Α.Π.-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη"για θαλάσσιο μέτωπο:"Κινητοποιήσεις γι αυτά που θέλουμε κι όχι για μικροπολιτική"

"Ρ.Α.Π.-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη"γ...

Η θέση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.),''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη'', σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο και το φράγμα Πείρου Παραπείρου τονίζεται: Στο ζήτημα του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας η ΡΑΠ είχε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο την ευκαιρία να εκφράσει την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν την αρχή της τελευταίας φάσης με τελικό στόχο τη μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης σε οριστική, όπως είχε εξαγγελθεί δια στόματος Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΡΑΠ είχε συμφωνήσει στην προτεινόμενη από τον Δήμαρχο κινητοποίηση της 5ης Ιουλίου.

Πιστεύουμε, όμως, ότι σήμερα η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από τον Δήμο με συμμετοχή στις σχετικές συζητήσεις και συνεργασίες που θα στοχεύει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Από την πλευρά μας διατυπώσαμε τη διαθεσιμότητά μας, όπως και άλλες δημοτικές παρατάξεις,  να συμμετάσχουμε σε διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία ως εκφραστής του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου και, κατά συνέπεια, της τοπικής κοινωνίας θα διαβουλευτεί τις λεπτομέρειες του συγκριμένου σχεδίου.

Είναι κρίμα για τον τόπο μας αλλά και για το ίδιο το αίτημα της πόλης η δημοτική αρχή να επιμείνει σε κινητοποιήσεις χωρίς περιεχόμενο «κρούοντας πόρτες ανοιχτές».

Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι ενώ στο θαλάσσιο μέτωπο η δημοτική αρχή διεκδικεί όπως και όλη η Πάτρα την ανάληψη αποκλειστικά της ευθύνης διαχείρισης, στην περίπτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου απεκδύεται τις ευθύνες της αυτοδιοίκησης αρνούμενη τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων σε μια διαδημοτική-διαθαθμιδική επιχείρηση που θα διασφαλίζει, με κύριο κορμό την τεχνογνωσία της ΔΕΥΑΠ, τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και την επαρκή υδροδότηση της πόλης.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο αναδείξαμε και τη σημασία των πρόσφατα ψηφισμένων νόμων στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος που απελευθερώνουν τις προσλήψεις προσωπικού σε επιχειρήσεις ΟΤΑ ανταποδοτικού χαρακτήρα δίνοντας έτσι την ευχέρεια σε δημοτικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΥΑΠ να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα για να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και των δημοτών που προσδοκούν καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση. Επισημαίνουμε ότι είναι η σημερινή κυβέρνηση που υλοποίησε την πρόσληψη των επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ του 2007.

Είναι ανάγκη οι διεκδικήσεις να καθιστούν σαφές το τι θέλουμε και το τι θα κάνουμε αυτά που διεκδικούμε και όχι να αναλώνεται η δημοτική διεκδικητική πολιτική σε ιδιοτέλειες, μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα αντικυβερνητική προπαγάνδα που, στην καλύτερη περίπτωση, δίνουν την εντύπωση μιας διεκδίκησης που υπαγορεύεται από άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις