Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτή είναι η ζωή του πιο παχύσαρκου 10χρονου στον κόσμο-ΦΩΤΟ

Αυτή είναι η ζωή του πιο παχύσαρκου 10χρ...

Στερείται κάθε φυσιολογική δράση για παιδί της ηλικίας του

Η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν δραματικά.

Αυτήν τη στιγμή ο Arya Permana είναι χωρίς αμφιβολία και με διαφορά το πιο παχύσαρκο παιδί στον κόσμο, καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών ζυγίζει 192 κιλά, τα οποία και "συντηρεί" τρώγοντας πέντε γεύματα την ημέρα –με ρύζι, ψάρι, μοσχάρι, σούπα λαχανικών και μια διπλή μερίδα πίτα σόγιας.

Η ζωή του βρίσκεται αναμφίβολα σε κίνδυνο ενώ καθημερινά στερείται κάθε φυσιολογική δράση για παιδί της ηλικίας του και σχεδόν αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Ο Arya είναι ο δεύτερος γιος της 35χρονης Rokayah και του 45χρονου συζύγου της Ade Somantri, που είναι γεωργός και γεννήθηκε στο σπίτι τους με φυσιολογικό τοκετό ζυγίζοντας 3.200 γραμμάρια.

Έχει εγκαταλείψει το σχολείο, αφού δεν μπορεί καν να περπατήσει και το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι "να πεινάει συνεχώς", όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του. "Έχει ένα τεράστιο μενού και πραγματικά είναι ικανός να φάει γεύματα δύο ανθρώπων σε μία μόνο φορά."   "Νιώθει συνέχεια κουρασμένος και παραπονιέται πως δεν του φτάνει η ανάσα. Μόνο τρώει και κοιμάται και όταν δεν κάνει κάτι από αυτά, μπαίνει στη μπανιέρα και κάθεται εκεί με τις ώρες" αναφέρει η μητέρα του. Φορώντας μόνο ένα sarong, καθώς δεν του κάνει κανένα άλλο ρούχο, ο Arya ξεκίνησε πρόσφατα μια εξαντλητική δίαιτα.   Οι γονείς του αποφάσισαν να του μειώσουν την ποσότητα του φαγητού στον βαθμό που τρώει ένας μέσος 10χρονος οπότε αυτή τη στιγμή καταναλώνει μόνο καστανό ρύζι.

"Ο γιος μου μεγαλώνει με ταχύτατο ρυθμό και ανησυχώ για την υγεία του. Δεν ξέρω άλλον τρόπο να τον σταματήσω από το να συνεχίσει να παχαίνει παρά μόνο να του δίνω λιγότερο φαγητό. Μπορεί να κάνει μόνο κάτι μικρά βηματάκια και μετά χάνει εντελώς την ισορροπία του" λέει η Rokayah. "Εύχομαι κάποια στιγμή να τον δω να σπουδάζει και να παίζει με άλλα παιδιά στην παιδική χαρά" προσθέτει.

Όταν έγινε δύο ετών, ο Arya άρχισε να κερδίζει βάρος σε μη κανονικό ρυθμό για την ηλικία του. Παρά το γεγονός αυτό, οι γονείς του δεν ανησύχησαν αρχικά καθώς ένιωθαν ευτυχισμένοι που ο γιος τους μεγάλωνε υγιής.   "Λίγα χρόνια αργότερα, όταν άρχισε να φουσκώνει και το βάρος του βγήκε εκτός ελέγχου, συνειδητοποιήσαμε πως έπασχε από κάποια διαταραχή και χρειάζονται ιατρική φροντίδα" λέει η μητέρα του.   Οι γονείς του τον πήγαν σε διάφορους γιατρούς στο χωριό τους στη Δυτική Ιάβα, αλλά παραδόξως τους είπαν πως δεν υπήρχε κάτι αφύσικο ή ανησυχητικό για το βάρος του και τους παρέπεμψαν σε μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία προκειμένου να πάρουν μια πιο επιστημονική και τεκμηριωμένη άποψη.

Ο πατέρας του, Ade, λέει: "Μας ζήτησαν να τον πάμε σε καλύτερα νοσοκομεία αν πιστεύουμε πως χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Έχω ξοδέψει για την θεραπεία του περισσότερα χρήματα από όσα αντέχω αλλά είμαι ένας φτωχός αγρότης και τα βγάζω πολύ δύσκολα πέρα. Δεν μου φτάνουν τα λεφτά για να ικανοποιώ την τεράστια όρεξή του. Δανείζομαι χρήματα για να μπορεί να φάει. Εννοείται, δεν μπορώ να τον αφήσω να λιμοκτονεί". "Έχω εξαντληθεί και δεν μπορώ να πληρώνω άλλο τα νοσοκομεία. Αλλά ελπίζω να δω τον γιο μου απολύτως φυσιολογικό κάποια μέρα" καταλήγει ο Ade, που βγάζει 100 λίρες τον μήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις