Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Βόμβα" στην Βρετανία-Αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής του Κάμερον ο Μπόρις Τζόνσον

"Βόμβα" στην Βρετανία-Αποσύρθη...

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου ήταν εκ των φαβορί για την κατάληψη της ηγεσίας των Συντηρητικών

Έκπληξη πρώτου μεγέθους στην Βρετανία. Ο Μπόρις Τζόνσον, εκ των φαβορί για την διαδοχή του Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε την απόσυρση του από την διεκδίκηση του χρίσματος της ηγεσίας των Συντηρητικών.

Ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου, που ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι ο κατάλληλος γι αυτήν την θέση και άρα για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, φέρεται να δέχθηκε πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος που δεν τον ήθελαν για ηγέτη.

Νωρίτερα τις υποψηφιότητές τους ανακοίνωσαν η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ. Ο διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στη Ντάουνινγκ Στριτ θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αποφασιστικό χτύπημα κατά του Μπόρις Τζόνσον ήταν η ανακοίνωση νωρίτερα της υποψηφιότητας του υπουργού Δικαιοσυνης Μάικλ Γκοβ, ο οποίος θεωρείται πανίσχυρος στο εσωτερικό του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Τζόνσον ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ήταν ξεκάθαρος ως προς τη στάση του απέναντι στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου: «Ο Μπόρις δεν είναι ηγέτης».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τη θέση του διαδόχου του Κάμερον της υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι, επιβεβαιώνοντας τον κατακερματισμό δυνάμεων και την εσωτερική κρίση στους Τόρις μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Δίνοντας το στίγμα της η κυρία Μέι δήλωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αντίο" μετά λύπης από τους "27" στη Βρετανία - Δεν βάζουν μυαλό: Ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στα σχέδια του Σόιμπλε μετά το Brexit

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις