Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενα όμορφο ανοιχτό πάρκο κατασκευάζει ο δήμος με χρηματοδότηση του ΟΛΠΑ στην Ακτή Δυμαίων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ενα όμορφο ανοιχτό πάρκο κατασκευ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ανοιχτό πάρκο

Στην Ακτή Δυμαίων προχωρούν τα έργα για την κατασκευή του μεγάλου Νότιου, ανοιχτό για όλους Πάρκου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Επίσης ολοκληρώνεται η δημιουργία δύο μεγάλων χώρων στάθμευσης στο ύψος του ΝΟΠ.

Αν και ο χώρος ακόμα θυμίζει εργοτάξιο, τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν καθημερινα ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται και σύντομα να παραδοθεί στους πατρινούς.

Το thebest.gr επισκέφθηκε την υπό διαμόρφωση έκταση, για να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών. Εκεί όπου θα χωροθετηθούν επίσης παιδική χαρά, αρκετό πράσινο κ.α.

Εξάλλου η δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης, αναμένεται να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Πάτρας, ενώ οι οδηγοί και οι επιβάτες, θα εξυπηρετούνται με τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠΑ:

«Ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών ΑΕ με χτεσινή (29.06.2016) ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής, να συμβάλει με το ποσόν των 40.000,00€, στην προσπάθεια του Δήμου για κατασκευή στον ίδιο χώρο (νότιο πάρκο), παιδότοπου και παιδικής χαράς.

Το ποσόν αυτό, λόγω δημοσιονομικών περιορισμών που διέπουν την λειτουργία του Οργανισμού, κατανεμημένο σε δυο ισόποσες δόσεις, θα βαρύνει τους Προϋπολογισμούς δαπανών ετών 2016-2017, και θα διατεθεί για την  προμήθεια των οργάνων της παιδικής χαράς, και την εν γένει διαμόρφωση του παιδότοπου.

Η εν λόγω Απόφαση, αποτελεί  έκφραση της δεδομένης  βούλησης του ΟΛΠΑ ΑΕ να συμβάλλει, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης,  στην διαμόρφωση και ανάδειξη του Νοτίου Πάρκου της Ακτής Δυμαίων σε θύλακα αναψυχής των πολιτών της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται ότι για αυτόν τον λόγο, ο Οργανισμός δαπάνησε τα έτη 2014-2015 το ποσόν των 90.230,00€ για την αρχική διαμόρφωση του χώρου (αποψίλωση και απομάκρυνση δένδρων και φερτών υλών, επιχωμάτωση και διάστρωση χώρου, διαμόρφωση δρόμου πρόσβασης και ποδηλατόδρομου, προμήθεια & τοποθέτηση - με συνδρομή και χορηγιών – ιστών φωτισμού προμήθεια & τοποθέτηση περίφραξης με κολονάκια κ.α.), και έχει ήδη δρομολογήσει άμεσα την δαπάνη επιπλέον 17.000,00€, για την προμήθεια και τοποθέτηση στο χώρο και των υπολοίπων ιστών φωτισμού μετά του απαιτούμενου συνοδευτικού ηλεκτρολογικού υλικού (καλωδιώσεις κ.τ.λ.), αναθέτοντας σε προμηθευτή/ές το σχετικό έργο, το οποίο πρόκειται τάχιστα να περατωθεί.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις