Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με την ταινία "The Innocents" συνεχίζεται την Παρασκευή το 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Με την ταινία "The Innocents" ...

Πρωταγωνιστεί η αξέχαστη σταρ Ντέμπορα Κερ

Μπορεί η ξαφνική νεροποντή και η χαλαζόπτωση (!) στις 28 του Ιούνη 2016 να μην επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - 6th Athens Open Air Film Festival, ωστόσο οι προβολές της δημοφιλούς όπως έχει εξελιχθεί σινεφίλ διοργάνωσης, συνεχίζονται και η προβολή του Οσκαρικού «West Side Story» θα ανακοινωθεί σύντομα σε νέα ημερομηνία.

Παρακαλούνται από τους διοργανωτές, οι κάτοχoι των δελτίων εισόδου για την επίσημη πρεμιέρα να τα κρατήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν στη νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του 6th Athens Open Air Film Festival είναι μία παλιά κινηματογραφική ταινία του 1961, το φιλμ «The Innocents». Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 23:30, στο Άλσος Πετραλώνων (γήπεδο μπάσκετ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Τζακ Κλέιτον διασκευάζει εκπληκτικά το «Στρίψιμο της Βίδας» του Χένρι Τζέιμς σε ένα αριστούργημα ατμόσφαιρας και υποβολής που το Περιοδικό «Σινεμά» αναγόρευσε σε καλύτερη ταινία τρόμου όλων των εποχών και το κοινό του 6ου Athens Open Air Film Festival θα μπορέσει να απολαύσει σε μία μυσταγωγική προβολή κοντά στα μεσάνυχτα (στις 23:30) στο Άλσος Πετραλώνων με την ευγενική χορηγία της Fischer, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Μια εύθραυστη ψυχολογικά γκουβερνάντα των μέσων του 19ου αιώνα πιστεύει ότι τα δυο μικρά παιδιά που ανέλαβε να φροντίσει έχουν στοιχειωθεί από τα φαντάσματα δυο διεφθαρμένων ενηλίκων.

Διαλέγοντας να ακολουθήσει το μονοπάτι του υπαινικτικού τρόμου, της κατανυκτικής ατμόσφαιρας, της λειτουργικής χρήσης του ντεκόρ και του ιδιοφυούς διφορούμενου σε οτιδήποτε αφορά τα κίνητρα και τις χειρονομίες των ηρώων, ο Κλέιτον μεταμορφώνει το «Στρίψιμο της Βίδας» του Χένρι Τζέιμς σε ένα μυσταγωγικό δημιούργημα υπέρτατης ανατριχίλας και γοτθικού σκότους, αληθινό μάθημα υποβολής.

Σκηνοθεσία: Τζακ Κλέιτον.

Στο φιλμ του 1961 «The Innocents», πρωταγωνιστούν: η Ντέμπορα Κερ (1921-2007) και οι Μάρτιν Στίβενς, Πάμελα Φράνκλιν, Μάικλ Ρεντγκρέιβ.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

*Ο Εγγλέζος σκηνοθέτης Τζακ Κλέιτον (1921-1995) είχε σκηνοθετήσει το 1974 τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μία Φάροου και Μπρους Ντερν στον «Υπέροχο Γκάτσμπι – The Great Gatsby», ταινία που είχε βασιστεί στο κλασικό μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald. Η ταινία «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» τιμήθηκε με 2 Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών για την εξαιρετική δουλειά της Ελληνοαμερικανίδας Θεώνης Βαχλιώτη – Όλντριτζ και για την μουσική του Νέλσον Ριντλ.

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπίρα Fischer.Για κάθε πληροφορία και για το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου Athens Open Air Film Festival, συντονιστείτε στο www.cinemag.gr και στις σελίδες του Φεστιβάλ σε facebook / twitter / instagram.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες το αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό φιλμ "Truth - Η Αλήθεια" - ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture