Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:H "Ζωή του Γαλιλαίου" απόψε και αύριο στο Ρωμαϊκό Ωδείο- Στην Πάτρα για τις τελευταίες πρόβες και ο Δ. Τσακνής

Πάτρα:H "Ζωή του Γαλιλαίου" απ...

Ο κ. Τσακνής έχει γράψει τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης

Η θεατρική παράσταση «Η ζωή του Γαλιλαίου» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου που πρωτοανέβηκε τον περασμένο χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α’, επαναλαμβάνεται το καλοκαίρι και θα παιχθεί τη Δευτέρα 4  και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Πρόκειται για ένα θεατρικό αριστούργημα που φέρει την υπογραφή Μπέρτολτ  Μπρεχτ,  του ανθρώπου ο οποίος θεωρείται ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου.

Εντατικές σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr είναι αυτό το διάστημα οι πρόβες για την παράσταση, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων ενώ αναμένεται να γίνουν και οι τελικές δοκιμές στον ανοικτό χώρο του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου. Η παράσταση θα είναι μειωμένη σε χρονική διάρκεια σε σχέση με την παράσταση του χειμώνα ώστε να μην κουράσει το κοινό. Μάλιστα στην Πάτρα βρίσκεται και ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής (διατελεί και πρόεδρος της ΕΡΤ), ο οποίος έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική και τραγούδια της παράστασης προκειμένου να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο μουσικό μέρος και να κόψει ότι χρειαστεί και απαιτηθεί από τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κώστα Καζάκο, ο οποίος υποδύεται και τον κεντρικό ρόλο του επιστήμονα Γαλιλαίου.

Ο κ. Τσακνής σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στην Πάτρα έως το βράδυ της Δευτέρας 4/7 που η «Ζωή του Γαλιλαίου» θα παρουσιαστεί στο κοίλον του Αρχαίου Ωδείου.

Μέσα από το έργο καταγράφεται με ρεαλιστικό και συνάμα  ποιητικό τρόπο, η σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Παράλληλα σκιαγραφείται  με μοναδικό τρόπο ο σπουδαίος επιστήμονας που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα και ο  σχεδόν επαναστατικός τρόπος συμπεριφοράς του.

Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός,  επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.

Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης θ’ αναγκαστεί να αποκηρύξει την θεωρία του  συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την  πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Καζάκος σημειώνει για το έργο:

Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ  είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να  αντιμετωπίζουν την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό. Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια  πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…

Συντελεστές:

Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης

Σκηνοθεσία:Κώστας Καζάκος

Σκηνικά-κοστούμια:Θάλεια Ιστικοπούλου

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος στον  μπρεχτικό τρόπο:  Μιχαήλ Ζάιμπελ

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος .

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας,  Δημήτρης Καλαντζής,  Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης,  Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Καλλιβωκάς, Αναστάσιος Λέκκας, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος

και οι μικροί: Μάνος Μπαλασκάκης, Αλέξανδρος Παπούλιας.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Γεωργιάδης - μαντολίνο

Τάσος Σχίζας - ακορντεόν

Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα

Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο

Τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων είναι:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"  Τρίτη – Κυριακή 10.00 - 13.00   &   18.00 - 21.00, Πλατεία Γεωργίου 2610 273.613.

Music Station     (ώρες καταστημάτων)       Ρήγα Φεραίου   34    2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης       (ώρες καταστημάτων)  Μαιζώνος 92      2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover  (ώρες καταστημάτων) Πατρέως 30    2610 624.916

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15.00€

ΟΜΑΔΙΚΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΑΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΟΙ 12.00€

ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ  12.00 & 8.00€.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των παραστάσεων του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με νέο διαφημιστικό πόστερ ετοιμάζεται για Αρχαίο Ωδείο και Ηρώδειο "Η Ζωή του Γαλιλαίου" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture