Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξήθηκε κατά 60% το ποσοστό των Ελλήνων που επιλέγει ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Αυξήθηκε κατά 60% το ποσοστό των Ελλήνων...

Στοιχεία που περιέχονται σε έκθεση από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει τα τελευταία χρόνια η στροφή των Ελλήνων σε ασφαλιστικές καλύψεις υγείας από την ιδιωτική ασφάλιση, με το ποσοστό από το 28,8% που ήταν το 2012 νά έχει ανέλθει στο 38.7% το 2014.Ειδικότερα στην Ελλάδα, το ποσοστό των δαπανών για ιδιωτική ασφάλιση υγείας στο ΑΕΠ αυξήθηκε από 0,19% το 2009 σε 0,27% το 2012.

Με δεδομένη την πλημμελή κάλυψη των αναγκών από το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και τη μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία αύξηση των δαπανών για ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Τα σχετικά στοιχεία περιέχονται σε έκθεση από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αναφορικά με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, έδειξαν ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό των Ελλήνων που επιλέγει ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αυξηθεί κατά 60% και συγκεκριμένα από 23,8% που ήταν το 2012 έφτασε σε 38,7% το 2014.

Από αυτούς το 21,8% δήλωσε ότι λαμβάνει μερική κάλυψη με κάποιες παροχές και το 16,9% ότι λαμβάνει πλήρη ιατρο φαρμακευτική κάλυψη. Τα ποσοστά αυτά είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με το 2012, όταν σε αντίστοιχη πανελλαδική έρευνα, μερική κάλυψη από ιδιωτική ασφάλεια δήλωνε το 8,9% και πλήρη κάλυψη το 14,9% των ασθενών.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις