Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αυλαία στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού 7 Τέχνης - ΦΩΤΟ

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αυλαία στο 2ο Μ...

Μια μεγάλη «γιορτή» πνευματικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης

Σε μια μεγάλη «γιορτή» πνευματικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης εξελίχθηκε το 2ο (οκταήμερο) Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης 2016, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διά της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ισμήνης Καβαλλάρη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας-Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού 7 Τέχνης διεξήχθη υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού & Τέχνης πραγματοποιήθηκε τις ημέρες 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 Ιουνίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ανταπόκριση από τον κόσμο.

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού & Τέχνης περιελάμβανε παράλληλες παρουσιάσεις πολιτιστικών προγραμμάτων σε 2 χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών:

Στον αύλειο χώρο του μουσείου, σε υπαίθρια θεατρική σκηνή:

θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα και ψηφιακές ερευνητικές παρουσιάσεις.

500 μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και 100 εκπαιδευτικοί από 30 σχολεία εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 40 πολιτιστικά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπόνησαν ποιοτικά κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Σε αίθουσα του μουσείου: Εκπαιδευτική έκθεση εφηβικής δημιουργικότητας.

400 μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και 70 εκπαιδευτικοί από 27 σχολεία παρουσίασαν 33 πολιτιστικά προγράμματα που περιελάμβαναν φωτογραφία, εικαστικές δημιουργίες, κόμικς, κατασκευές, δημιουργική γραφή ποίησης, κινηματογράφο, φιλαναγνωσία, σχολική εφημερίδα και περιοδικό, ερευνητικές εργασίες σε κοινωνικά θέματα, τεχνολογικές δημιουργίες.

Οι λέξεις που χαρακτήρισαν αυτή τη γιορτή είναι «Νιώθω», «Απολαμβάνω», «Εκφράζομαι», «Βιώνω», «Χαίρομαι», «Δημιουργώ». Όλοι, μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς – επισκέπτες – τοπικοί φορείς, αισθανθήκαμε περήφανοι για τα σχολεία μας και τη δημιουργικότητά τους σε καιρούς δύσκολους, καθώς αναδείχθηκε η πολιτιστική και κοινωνική ταυτότητα του σχολείου.

Στο τέλος της κάθε παρουσίασης, απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς αναμνηστικά διπλώματα, σκορπίζοντας συναισθήματα χαράς και συγκίνησης για την αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα των σχολείων.

«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους/στις: Μαθητές/μαθήτριες που δημιούργησαν πολιτιστικά έργα, Υπεύθυνους/-ες εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά, Διευθυντές/ντριες των σχολείων που στήριξαν έμπρακτα τη συμμετοχή του σχολείου τους στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού & Τέχνης και το άνοιγμα του σχολείου τους στην κοινωνία.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στους 3.000 παρευρεθέντες στο μαθητικό φεστιβάλ:  Σε στελέχη της εκπαίδευσης, της Περιφέρειας, του Δήμου Πατρέων και Αιγιάλειας, εκπαιδευτικούς, γονείς, και γενικότερα στους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το 2ο μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού & Τέχνης, επιβραβεύοντας με το χειροκρότημα τις εθελοντικές πολιτιστικές δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ραντεβού τον Ιούνιο 2017 στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού & Τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture