Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι ηθοποιοί και το στούντιο του φιλμ «Ο Θρύλος του Ταρζάν» στον αγώνα διάσωσης των ελεφάντων της Γκαμπόν -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Οι ηθοποιοί και το στούντιο του φιλμ «Ο ...

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική παραγωγή έρχεται 7 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες

H ομάδα της ταινίας «Ο Θρύλος του Ταρζάν» που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες, από την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, ενώνει τις δυνάμεις της με την MKO Stop Ivory, για τη διάσωση των ελεφάντων της Γκαμπόν.

Λίγο πριν την κινηματογραφική έξοδο στις αίθουσες της συγκεκριμένης ήδη πολυαναμενόμενης ταινίας, η Warner Bros. Pictures, η Village Roadshow Pictures και οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές του φιλμ, ενώνουν, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tanweer, τις δυνάμεις τους με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), Stop Ivory σε μια από τις πιο κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, τη διαφύλαξη των ελεφάντων της Αφρικής που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Τα συγκλονιστικά αφρικανικά τοπία που οι θεατές απολαμβάνουν στη μεγάλη οθόνη, βρίσκονται στην πανέμορφη Γκαμπόν, όπου ο Άγγλος περιβαλλοντολόγος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Τζος Πόντε δίνει αγώνα τα τελευταία 15 χρόνια, για να προστατέψει την άγρια ζωή της χώρας.

Ο Πόντε, που διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ταινία, εστίασε τις προσπάθειές του στην πρόληψη της παράνομης λαθροθηρίας των ελεφάντων της Γκαμπόν. Τα τελευταία 30 χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός των δασόβιων ελεφάντων μειώθηκε κατά δύο τρίτα λόγω του λαθρεμπορίου ελεφαντόδοντου. Το μισό του εναπομείναντος πληθυσμού απαντάται στα δάση της Γκαμπόν. Αν όμως, δεν ληφθεί αποφασιστική δράση, κινδυνεύει με αφανισμό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι ηθοποιοί, οι δημιουργοί και το studio της ταινίας «Ο Θρύλος του Ταρζάν» αποφάσισαν λοιπόν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την οργάνωση Stop Ivory για να ενισχύσουν τη Δράση Προστασίας Ελεφάντων και να βοηθήσουν τη διάσωσή τους. Η συνεργασία αυτή προέκυψε στο πνεύμα δημιουργίας ουσιαστικών τρόπων ενημέρωσης των απανταχού κινηματογραφόφιλων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη λαθροθηρία των ελεφάντων της Γκαμπόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα βασικά θέματα της ταινίας, όπως είναι η βαθιοί δεσμοί του ανθρώπου με τα άγρια ζώα και τη φύση.

Η καμπάνια ξεκίνησε με ένα ενημερωτικό βίντεο για την Δράση Προστασίας Ελεφάντων, από τον πρωταγωνιστή της ταινίας Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, το οποίο προβλήθηκε στις οθόνες των κινηματογράφων Regal στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος “Stars of Hope”.

Ο Σκάρσγκαρντ και η συμπρωταγωνίστρια του στο φιλμ, Μάργκοτ Ρόμπι συμμετείχαν σε ένα ακόμα βίντεο της Stop Ivory, το οποίο θα προβληθεί στους κινηματογράφους αλλά και στα online και social media.

Στο Twitter, η Warner Bros. και η Stop Ivory συμμετέχουν στην καμπάνια “ReTweet for Good”. Το Studio δωρίζει στην ΜΚΟ ένα χρηματικό ποσό για κάθε retweet επιλεγμένων μηνυμάτων της Stop Ivory σε συγκεκριμένες ώρες.

Επιπλέον, το studio δημιούργησε ένα προωθητικό φιλμάκι, με τίτλο “Gabon to the Big Screen” (Η Γκαμπόν στη Μεγάλη Οθόνη), που καταγράφει το ταξίδι του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς με τον Πόντε στα γοητευτικά τοπία της Γκαμπόν που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Μέσω αυτού του βίντεο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα υπέροχα ζώα για τα οποία γίνεται αυτή η προσπάθεια.

Τέλος, περιορισμένος αριθμός θεατών που θα παρακολουθήσουν την ταινία εκτός ΗΠΑ, θα πάρει ως δώρο από ένα λούτρινο ελεφαντάκι. Για κάθε ένα από αυτά, η Warner Bros. Pictures θα κάνει μια επιπλέον δωρεά στην Stop Ivory. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω δικτυακό τόπο: www.stopivory.org

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τελευταίων τεσσάρων ταινιών «Χάρι Πότερ», στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάµιουελ Λ. Τζάκσον, Μάργκοτ Ρόµπι, Κριστόφ Βαλτς και Τζον Χερτ.

Η ταινία «Ο Θρύλος του Ταρζάν» («The Legend of Tarzan») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Ιουλίου 2016, λίγες μέρες μετά τις ΗΠΑ, σε 2D και 3D, από την Tanweer.

Διαβάστε επίσης:

Πλησιάζει η πρεμιέρα του φιλμ "Ο Θρύλος του Ταρζάν" με τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture