Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 16,5εκ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΠ! ΑΥΤΟΙ είναι οι μεγαλύτεροι «μπαταχτσήδες»- ΔΕΙΤΕ τη ΛΙΣΤΑ

Πάτρα: Πάνω από 16,5εκ. ευρώ οι οφειλές ...

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015

Σε δυσθεώρητο ύψος φθάνουν οι οφειλές επιχειρήσεων, πολιτών, δημοσίων φορέων αλλά και του ίδιου του Δήμου προς τη Δημοτική Επιχειρήση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας. Ούτε λίγου ούτε πολύ τα… χρωστούμενα προς τη ΔΕΥΑΠ έφθαναν στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 στα 16,6 εκατομμύρια ευρώ, αφαιρουμένων των τρεχουσών χρεώσεων του 4μήνου που έφθαναν στα 5,4εκ., από τα οποία φυσικά είναι άγνωστο πόσα θα εισπράχτηκαν εγκαίρως.

Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως στην σχετική λίστα, που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr, είναι το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» της δημοτικής επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Δήμος. Το ποσό που χρωστάει στη ΔΕΥΑΠ αγγίζει τα 4,25εκ. ευρώ κι όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή στα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης, «αναμένεται απόφαση συμψιφισμού με οφειλές της ΔΕΥΑΠ έναντι του Δήμου.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και μια ακόμα οφειλή η οποία προέρχεται από την Αναπτυξιακά Δημοτική Επιχείρηση (ΑΔΕΠ) η οποία ανέρχεται στα 15.500 ευρώ.

Και αν ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος και με διαφορά οφειλέτης της ίδιας του της επιχείρησης, το Δημόσιο συνολικά είναι ουσιαστικά ο επόμενος, τα χρωστούμενα του οποίου φθάνουν σχεδόν στα 2εκ. ευρώ. Κάτι που δείχνει ότι τα προηγούμενα χρόνια ουδείς από τους εκπροσώπους του κράτους ενδιαφερόταν να πληρώσει τις οφειλές του προς την ΔΕΥΑΠ με αποτέλεσμα αυτές να συσσωρεύονται και να έχουν φθάσει σήμερα στο σημείο να «χτυπούν κόκκινο».

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ΠΕΑΚ (πισίνα Πεπανός, Παμπελοποννησιακό κ.α.)  του οποίου οι υποχρεώσεις απέναντι της ΔΕΥΑΠ άγγιζαν πριν από το τέλος του 2015 τα 1,5εκ. ευρώ με την νέα Διοίκηση να καταφέρνει τις παραμονές των Χριστουγέννων να εξασφαλίζει ποσό 818.000 ευρώ για να ρίξει κάπως τα χρωστούμενα.

Ανάμεσα στους φορείς του Δημοσίου που χρωστούν της… Μιχαλούς στη ΔΕΥΑΠ είναι:

- το ΤΕΙ (105.000 ευρώ, εκκρεμεί αίτημα για συμβιβαστική επιτροπή),

-τα Νοσοκομεία Αγ. Ανδρέας, 409 και Θώρακος (132.000, 159.000 και 32.000 ευρώ που έχουν κάνει ρύθμιση δόσεων), ο ΟΛΠΑ (180.000 ευρώ πραγματοποιούντα καταβολές και εκκρεμεί αίτημα για συμβιβαστική ποσού περίπου 60.000 ευρώ),

-το στρατόπεδο του ΚΕΤΧ (52.000 ευρώ, δόσεις),

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνολικό ποσό 67.000 ευρώ,

-τα σχολεία της πόλης (312.000 ευρώ, δόσεις) και

-το Δικαστικό Μέγαρο (26.000 ευρώ, σοβαρή καθυστέρηση, έχει γίνει ειδοποίηση).

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται τα Παλαιά Σφαγεία με 216.000 ευρώ και σοβαρές διαρροές καθώς και πέντε μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης με συνολικές οφειλές 493.100 ευρώ.

Στο ίδιο έγγραφο περιλαμβάνεται και η Μονή Ομπλού η οποία στις 31 Δεκεμβρίου χρωστούσε στη ΔΕΥΑΠ 13.000 ευρώ και είχε ενταχθεί σε καθεστώς δόσεων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πάρα πολύ μεγάλες είναι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών της πόλης καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 8,5εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις