Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΟΕΒΕΣΝΑ για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας: Να ικανοποιηθεί το συντομότερο το αίτημα των πολιτών για την απόδοση

Η ΟΕΒΕΣΝΑ για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτ...

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις

Εν όψει της  σύσκεψης που διοργανώνεται από το Δήμο Πατρέων, με θέμα συζήτησης την «Παραχώρηση του Θαλάσσιου μετώπου», η  Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. επικαιροποιεί την πάγια θέση της που έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη, αλλά έχει στηρίξει διαχρονικά ενέργειες που στόχευαν και διεκδικούσαν το διαχωρισμό του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας και την απόδοσή  του λιμανιού  στην πόλη και στο λαό της..

Στα πλαίσια αυτά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα και στέκεται στο πλευρό του Δήμου Πατρέων, που πρωτοστατεί στην διεκδίκηση και μετατροπή της προσωρινής σύμβασης σε άμεση, οριστική και εξ ολοκλήρου παραχώρηση.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης με τις οποίες παραχωρήθηκε μέρος του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, κινούνται μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν αρκεί αφού καθολικό αίτημα όλων των φορέων και κατοίκων της πόλης είναι η απόδοση ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου και όχι μέρους αυτού. Διαχρονικό αίτημα και διεκδίκηση που δεν επιτεύχθηκε παρά τους συνεχείς αγώνες και δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η στρατηγικής σημασίας για την πόλη της Πάτρας υπόθεση της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου του παλαιού λιμανιού στην πόλη, βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμη φάση.  Ζητάμε από την κυβέρνηση να  ικανοποιήσει το συντομότερο, το αίτημα του λαού της Πάτρας, όπως εξάλλου έχει υποσχεθεί δια στόματος πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών και να γίνει επιτέλους άμεση και οριστική και εξ ολοκλήρου παραχώρηση αλλά και αξιοποίησή του προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν χρήση, στον πατραϊκό λαό για ξεκούραση, αναψυχή και αθλητισμό. Τα 3,5 χιλιόμετρα της παλαιάς λιμενικής ζώνης είναι η ελπίδα του πατραϊκού λαού για μια  καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις