Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιούνκερ σε Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο: Γιατί είστε εδώ σήμερα;

Γιούνκερ σε Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο: ...

Σημερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Αιχμηρός κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου ο Γιούνκερ προς ευρωβουλευτές του UKIP έθεσε μεταξύ άλλων το ερώτημα: «Γιατί είστε εδώ;».

«Πρέπει να σεβαστούμε την βρετανική δημοκρατία και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της» δήλωσε ο Γιούνκερ και ακολούθησε χειροκρότημα από τα μέλη του UKIP.
Και συνέχισε: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ… και κατά κάποιο τρόπο είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ».
«Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να «διευκρινίσει τη θέση του», στο Brexit το συντομότερο δυνατόν.
Δήλωσε μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως η Βρετανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν φίλοι, αλλά θα πρέπει να γνωστοποιήσει τη θέση της για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.
«Πρέπει να αποσαφηνιστεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Αλλά είμαι ακόμη λυπημένος, διότι δεν είμαι ρομπότ, ένας γκρίζος γραφειοκράτης ή τεχνοκράτης» πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Είμαι Ευρωπαίος και έχω το δικαίωμα να πω ότι λυπάμαι για το αποτέλεσμα της βρετανικής ψηφοφορίας. Δεν είμαι κουρασμένος, δεν είμαι άρρωστος και θα παλέψω μέχρι την τελευταία μου πνοή για μια ενωμένη Ευρώπη».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις